Mervó hazafi, ezért jött a DAC-ba

<p>Mervó Bence, a magyar utánpótlás labdarúgó-válogatott erőssége tegnap két és fél éves szerződést kötött a DAC-cal. A 21 esztendős csatár a múlt héten felbontotta a szerződését a svájci FC Sionnal, így szabadon igazolhatóvá vált. A DAC új szerzeményével telefonon beszélgettünk.</p>

Mikor keresték meg a dunaszerdahelyiek?

Már pár nappal ezelőtt felvettük a kapcsolatot, egy kis ideig eltartott, míg igent mondtam, mert más ajánlataim is voltak. Végül úgy döntöttem, hogy karrierem szempontjából az lesz a legjobb, ha a DAC-nál folytatom.

Mely klubok érdeklődtek még ön iránt?

Ez maradjon az én titkom.

Miért választotta a DAC-ot?

Elsősorban azért, mert fantasztikus szurkolótábora van a csapatnak. Magyarországon mindenki el van ájulva a dunaszerdahelyi közönségtől. Engem pedig különösen motiválnak a drukkerek, szerintem 20–30 százalékos pluszt adnak nekem, ennyivel jobb teljesítményt nyújtok, ha űznek-hajtanak bennünket. Beszéltem a DAC-ban játszó honfitársaimmal, Vida Kristopherrel és Kocsis Gergővel, mindketten csak jókat mondtak a klubról, és biztattak, hogy igazoljak ide. László Csaba személyében kiváló magyar edző irányítja az együttest, amely jó támpont a karrieremben, szerintem nagyon nagy lehetőség rejlik a DAC-ban.

Élőben is látott már DAC-meccset?

Igen, ott voltam a lelátón a szombati, eperjesiek elleni bajnokin. Csak szuperlatívuszokban beszélhetek a szurkolókról, személyesen is megtapasztaltam, hogy brutális hangulatot tudnak teremteni. Hazafias gyerek vagyok, akinek nagyon fontos a magyar szurkolás, de minden magyar játékosnak élmény itt játszani.

Miként gondol vissza a Slask Wroclawnál eltöltött égy évre?

Megszerettem Lengyelországot, jól éreztem magam a klubnál, a szurkolók is kedveltek. Azt hiszem, a teljesítményemmel sem volt gond, ám csak kölcsönben voltam Wroclawban, így amikor a Sion visszahívott, ha nehéz szívvel is, de mennem kellett.

Miért bontotta fel a szerződését a Sionnal?

Számomra a 2017-es esztendő a függetlenné válásom éve. Ennek érdekében döntöttem úgy, hogy – karrierem megfelelő építése érdekében – kivásárlom magamat a korábbi svájci szerződésből. Azt akartam, hogy végre szabadon dönthessek arról, hogy hol fogok futballozni.

Milyen céllal érkezett Dunaszerdahelyre?

Jó játékkal és gólokkal szeretném meghálálni a bizalmat, teljesítményemmel fel akarom magamra hívni a felnőtt válogatott szövetségi kapitányának a figyelmét.

Beszélt már László Csabával?

Még csak röviden, mert hektikus volt a keddi nap.

Hol fogni lakni?

Győrben van lakásom, egyelőre onnan fogok ingázni, ami nem túl nagy távolság, de hamarosan lakást kapok Dunaszerdahelyen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?