Megvédte címét Vitalij Klicsko, botrányba fulladt a sajtótájékoztató (frissítve: Chisora őrizetben)

München |

<p>Vitalij Klicsko egyhangú pontozással legyőzte brit kihívóját, Dereck Chisorát szombat éjjel a müncheni profi gálán, ezzel megvédte a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét.</p>

A 40 éves ukrán ökölvívó sikerével, melyet a lelátón nézett végig öccse, a WBO, az IBF, a WBA és az IBO vb-címét birtokló Vlagyimir, 44-2-re javította győzelem/vereség mutatóját. Az idősebbik Klicsko-fivér a mérkőzés elejétől a végéig irányította az összecsapást, így a 12 menetes harc végén két pontozónál 118-110-re, egynél pedig 119-111-re nyert.

Chisora, aki a mérlegelésen megütötte riválisát, 18. meccsén harmadik vereségét szenvedte el, ennek ellenére visszavágót szeretne, vagy Vlagyimir Klicskóval küzdene meg legközelebb.

A összecsapást követő sajtótájékoztatón Chisora ütésváltásba keveredett David Haye-jel, aki tavaly júliusi, Vlagyimir Klicskótól elszenvedett vereségét követően októberben visszavonult. A balhéban Haye menedzsere megsérült a fején.

A botrány azért robbant ki, mert a Klicsko-fivérek menedzsere arra tett utalást, hogy "Chisora kitette a szívét a ringben, ellenben Haye-jel". Haye, aki szakkommentátorként volt jelen a vasárnapi gálán, ezt követően szóváltásba keveredett Chisorával, amely végül verekedésbe torkollott.

A müncheni rendőrség vasárnap a repülőtéren őrizetbe vette Chisorát és edzőjét, Don Charlest, és a főhadiszállásra szállította őket kihallgatásra. Haye-t nem sikerült előkeríteni, ő sajtóhírek szerint még hajnalban elhagyta a bajor várost. A nyomozók csaknem hét órán át faggatták Chisorát, majd szabadlábra helyezték.
"Változatlanul testi sértéssel gyanúsítjuk, de egyelőre hazamehet Angliába" - jelentette ki a rendőrség szóvivője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?