Megtörik a Hossa-átok?

<p>A Chicago Blackhawks és a Philadelphia Flyers jutott be a jégkorong NHL nagydöntőjébe. Marián Hossa zsinórban harmadszor játszhat Stanley-kupa-döntőn, s bízik benne, hogy ami nem sikerült a Pittsburghgel és a Detroittal, az a Chicagóval végre összejön.</p>

A vasárnap hajnalban induló sorozat az egyik fél négy győztes mérkőzéséig tart. A két csapat inkább a múltjára, mintsem a jelenére lehet büszke: a Chicago 1961 óta nem tudta megnyerni a Stanleykupát, döntőbe is tizennyolc éve jutott utoljára, a Philadelphia pedig 1976 óta vár a trófeára.
A szakemberek esélyesebbnek tartják a Blackhawkst, bár Hossa jelenléte nem túl jó ómen a Chicago számára. A 31 éves szlovák támadó három év alatt harmadik döntőjére készülhet, de a korábbi két fináléját elveszítette – a tengerentúli újságírók csak „Hossaátokként” emlegetik az egyszerre bravúros és tragikus sorozatot. Az NHL történetében páratlan teljesítményről van szó, korábban még senki sem játszott zsinórban három szezonban is a döntőn. Hossának a lelki teher mellett idén a közvélemény fokozott elvárásaival is meg kell küzdenie, a sztárjátékos a rájátszásban még csak két gólnál tart.
A Blackhawks keretében egymásik szlovák, Tomáš Kopecký is szerepel, bár a csatár inkább csak kiegészítő embernek tekinthető. A Chicago utóbbi öt meccsén nem is lépett a jégre, most is egy csapattársa sérülése miatt kerülhetett a nevezettek közé. Egy dologban viszont jobb Hossánál – van már egy bajnoki címe. Igaz, azt úgy nyerte két éve a Detroittal, hogy a rájátszásbanegyáltalánnem játszott... S hogy ki a Chicago ellenfele?Az a Philadelphia, amely csak az utolsó fordulóban jutott be a rájátszásba, a hetedik helyről. Az a Flyers, amely egyedülálló módon 0:3-ról fordított a Boston ellen, s 1997 óta először játszhat finálét. Egy csapat, amelyben senki sem hitt, de bebizonyította, hogy a végsőkig képes küzdeni. A Philadelphiában szintén van egy, a döntők légkörét nagyon is jól ismerő veterán játékos Chris Pronger személyében – a 35 esztendős hátvéd öt év alatt harmadszor játszhat a kupáért – eddig egy győzelem és egy vereség a mérlege. (nhl.com, tg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?