Megszakadt a perbeteiek 21 meccses rossz sorozata

perbete
Perbete |

21 elveszített bajnoki után tudott győzni a komáromi VI. fociligában érdekelt gárda, ráadásul fordított az izsaiak ellen.

A 22-es csapdája mára szállóigévé vált, használjuk minden olyan helyzetben, amiből nem lehet kikeveredni. Ez a megállapítás hozzávetőlegesen érvényes a perbetei fociklubra is. A nagyközség labdarúgói ugyanis zsinórban 21 bajnokit elveszítettek. A hétvégén azonban végre megtört a jég, hiszen a komáromi területi bajnokság VI. MEVA ligájának 8. fordulójában 2:1 arányban legyőzték az izsaiakat.

„Ez a mérkőzés is döcögősen indult számunkra, hiszen az ellenfél Dovalovský révén már a 4. percben vezetéshez jutott, ám szerencsénkre négy perccel később Farkas Borisz kiegyenlített, majd a 48. percben Molnár Marko beállította a végeredményt. Ha létezik igazság a földön, akkor ezt a meccset 5:1 arányban kellett volna hoznunk” – értékelte tömören a történteket Herda János perbetei klubelnök.

A nagy focimúlttal rendelkező csapat két évvel ezelőtt önként kilépett a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjából, és különösen fájó látni, ahogy azóta vergődik. „A vezetőség akkor lemondott, s hogy ne szűnjön meg a községben a foci, felvállaltam az elnöki teendőket. Megpróbáltam visszacsalogatni azokat a labdarúgókat, akik régebben távoztak. Jelenleg 21 tagú a keretünk, becsületesen elvégeztük a nyári felkészülést, hetente két alkalommal edzünk, ám az eredmények elmaradtak. Nemrég még 150 néző is kilátogatott a meccseinkre, s bár ez a létszám némileg csökkent, a szurkolók nem pártoltak el tőlünk. Szemléltetésként: ebben az idényben Csicsóról elhozhattuk volna az egyik pontot, Szilasházán két elkerülhető gólt kaptunk, a bajcsiak és a hetényiek ellen is szoros küzdelmet vívtunk. Még a szerencse is elpártolt tőlünk, és sajnos kapusgondokkal is szembe kellett néznünk” – sorolta a perbetei labdarúgás első embere.

Az alakulat a községtől elég silány anyagi támogatást kap, és a szponzorokat is nehéz rábeszélni a patronálásra. „A közelmúltban három új játékossal gyarapodott a kollektíva, és további két kiszemeltünk is van. Hosszú volt az út az első győzelemig, de nagyon remélem, hogy az elkövetkező időszak nem lesz annyira rögös, mint az eddigi volt” – állapította meg a klubelnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?