Megállították a DAC-ot!

Privigyei akadályba ütközött a DAC a II. labdarúgóliga 3. fordulójában, csallóközi győzelmükkel a vendégek kerültek a táblázat élére. Könnyedén nyert a Nitra a vágsellyeiek ellen, pontot vitt haza Kelet-Szlovákiából a bacsfai együttes, kettős emberhátrányban is győzött a szenci Koba.

Zlacký (balról egy korábbi mérkőzésen) szombaton is igyekezett, de gólt nem tudott rúgni a privigyeieknek. Örzsik Ödön felvételeDunaszerdahelyen a mérkőzést megelőző felhőszakadás ellenére jó talajú pályán játszották a találkozót. A hazaiak soraiból ezúttal hiányzott Konečný, akinek letelt a vendégjátéka. A DAC klubvezetői nem tudtak egyezségre jutni a zsolnaiakkal, ezért – akárcsak az elmúlt napokban megműtött Hrubina – ő is csupán a lelátóról szemlélte a társak játékát. Az elején úgy tűnt, a jó rajtot vett Horný-legénység tovább folytatja a pontok gyűjtését. A 15. percben Nagy József lövésébe Bognár ért bele, a hazai csatár lábáról a labda a hálóba vágódott (1:0). A vendégek nem csüggedtek, gyors ellentámadásokkal több ízben is zavart okoztak a hazaiak tizenhatosában. Richer az oldalhálóba célzott, Černák lövését a védők blokkolták, Poliaček ziccerénél Kobr jeleskedett. Az első félidő végén a Drobný egyetlen jó átadásából Zlacký húzhatott volna hasznot, ám Figura jól zárta a szöget. Az ellenakciónál Poliaček kétméteres lesről húzott kapura, hálóba tartó lövését azonban Olejník a gólvonalról fejelte ki.

Fordulás után megtört a jég. Az 57. percben Mečiar mintegy 30 méterről kapura lőtt, a későn eszmélő Kobr már nem tudott közbeavatkozni (1:1). Az új idényben 237 percnyi játék után kapott gólt a DAC. A kapushibát három perc elteltével védelmi megingás tetézte. Egy bedobást követően az őrző nélkül maradt Papaj kapáslövéssel megszerezte a privigyeiek három pontot érő találatát (1:2). A dunaszerdahelyiek rákapcsoltak, elsősorban pontrúgásokból veszélyeztették Figura kapuját. Görcsös igyekezetük azonban nem vezetett eredményre. Mi több, a 79. percben akár újabb gólt kaphattak volna: a DAC-védelmet faképnél hagyó Poliačekot a döntő pillanatban a 16-oson kívül Kobr szerelte. (ái)

Foghíjas csallóközi kispad

„A privigyeiek furcsa módon nem gólhelyzeteikből, hanem védelmi megingásainkból voltak eredményesek” – vonta meg a DAC–Prievidza párharc legfontosabb tanulságát Štefan Horný, a hazaik edzője, akinek egyre foghíjasabb keret áll a rendelkezésére. Egyébként a vendégeknél több cserejátékos várt bevetésre, mint a hazaiaknál. A dunaszerdahelyi tisztségviselőknek az augusztusi átigazolási időszakban eddig csupán Drobnýt sikerült megszerezniük, a ligetfaluiak középpályása azonban beleszürkült a mezőnybe. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?