Medgyesnek gyűjtenek rajongói

<p>Néhány napja szokatlan gyűjtés zajlik a Csallóközben, melyhez egyre többen csatlakoznak. Medgyes Renáta dunaszerdahelyi válogatott távolugrónőnek nincs elég pénze arra, hogy zavarmentesen készülhessen fel az augusztusi Európa-bajnokságra.</p>

„Gyerekkora óta ismerem Renit. Mikor megtudtam, milyen gondjai vannak, megígértem, hogy segítek neki – részletezi az előzményeket Dakó Sándor, aki a gyűjtés ötletgazdája és megvalósítója. – Hangsúlyozom, nem az Eb-részvételre kell a pénz, azt fedezi a szövetség. A felkészülésre viszont szükség lenne legalább kétezer euróra. A tehetséges ugrónő éremesélyekkel utazik Barcelonába, nem tudtam csak úgy elmenni esete mellett. Avárostól is kapott pénzt, de nem eleget, nagyon keveset. Pedig önmagán kívül a várost és az országot is megy képviselni. A Facebookon keresztül megszólítottam az embereket, és mindenkitől egy eurót kértem Reni támogatására. Nagy dolognak tartom, hogy tegnapig 1200 euró gyűlt össze. Magam sem számítottam ilyen adakozásra.”
Medgyes Renáta jelenleg Szlovákia második legjobb távolugrónője, de nagyon közel került az évekig uralkodó Jana Velďákovához. Idén fedett pályán már megverte, a szabad ég alatt vasárnap a nyitrai országos bajnokságon, majd július elsején Velenjében találkoznak. Medgyes eddig 667, Jana Velďáková 669 centit ugrott, ezzel mindketten Eb-szintet teljesítettek.
„Kellemesen meglepett az emberek segítsége. Nagyon örülök, hogy gyűlik a pénz, és lesz miből felkészülnöm a kontinensviadalra – mondja boldogan Medgyes Renáta. – Nagy kedvvel várom a holnapi presztízscsatát Velďákovával. A legutóbbi edzéseredményeim jelezték, akár nagyon nagyot is ugorhatok Nyitrán. Egyéni csúcsaimból erre lehet következtetni.”
Folytatódhat tehát az ugrótehetség szárnyalása.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?