Második negyedszázadába lép a Bódva-kupa

régiósport
Szepsi |

Tájainkon páratlan módon, létezésének második negyedszázadába lép szombaton Szepsiben (közös rajt 9 órakor a város főterén) a Bódva-kupa nemzetközi futó-, kerékpár- és görkorcsolyaverseny. 

Remák Béla olyan hagyomány alapjait rakta le 1999-ben, amelyet évről évre a térség legjelentősebb sporteseményei közé sorolnak. Mindez a lelkes, odaadó, hagyományápoló szervezői négyesnek: Péter Évának, Balta Zsoltnak, Nagy Istvánnak és Dobos Zoltánnak és az önkénteseknek, adakozó szándékú támogatóknak is köszönhető.

„Ezer hála és köszönet nekik – szögezi le a XXVI. Bódva-kupa előtt Dobos Zoltán társszervező. – Azt kívánjuk, hogy legyen hozzánk kegyes az időjárás, és mi – mint minden évben – mindent megteszünk a hármas viadal sikeres lebonyolításáért. Miközben azon fáradozunk, hogy ne szakadjon meg a sorozat, s mindenáron a folytatásra törekszünk, megőrizve a családias hangulatot, tartva a verseny színvonalát.”

Fejtörést okoz a szervezőknek, hogy egyelőre még nem tudtak visszatérni a korábbi, koronavírus előtti kerékvágásba, pedig már nagyon várják, hogy a kerékpározók és a görkorcsolyázók az eredeti, Makranc és Buzita közti útvonalon versenyezhessenek. Közbeesik ugyanis egy patak fölött átvezető híd, melynek állapota és ideiglenes pótlása sem felel meg az elvárásoknak, Dobos Zoltán szerint versenybe iktatása méltatlan lenne a Bódva-kupához, annak eddig kialakított rangjához. Ezért újra ideiglenes útvonalakon zajlik a két viadal.

Ismét négy távon – 1 km, 5 km, 10 km és félmaraton (21 097,5 m) – mérik össze felkészültségüket a futók. Említést érdemel, hogy az előzetesen nevezettek között található a pozsonyi Tibor Šahajda is, aki 1:06:21 órás idejével 2019-ben évekre megjavította a félmaratoni táv pályacsúcsát. Dobos Zoltán szerint kerékpárban már előfordult, hogy visszatért Szepsibe egy korábbi győztes, futásban viszont ez lehet a legelső eset, ráadásul országos hírű élversenyzőről van szó. A kerekesek szokás szerint 70,4 km-t tekernek le, jócskán áthajtva Magyarországra is. A görkorcsolyázókra 17,5 km megtétele vár.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?