Második idei győzelmére hajt a DAC

Krstovic

A labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának hatodik fordulójában a dunaszerdahelyiek szombaton 18 órától a MOL Arénában fogadják a tabellán kettővel mögöttük álló zsolnaiak csapatát.

Bár többször elhangzott már Dunaszerdahelyen, hogy a jelenlegi a klub eddigi legerősebb játékoskerete, nem ezt támasztja alá a korábbi szlovák és georgiai szövetségi kapitány, a Slovan jelenlegi edzője, idősebb Vladimír Weiss hétvégi nyilatkozata. Szerinte (is) meggyengült a DAC kerete, a fiatal érkezőknek pedig időre van szükségük, hogy újra magasabbra emeljék a klubot. Ha ez nem lenne elég, az eredmények is önmagukért beszélnek, a sárga-kékek legutóbbi tíz bajnokijukból csupán egyet nyertek meg. Az az egy viszont éppen a zsolnaiak elleni hazai mérkőzés volt február 26-án, amikor Krstovic mesterhármasára csak Rusnák tudott válaszolni a vendégek részéről.

A két klub eddig hatvanszor találkozott egymással, amiből 22-szer győztek a csallóköziek, 17-szer a zsolnaiak. Bár összességében pozitív a DAC mérlege, érdekesség, hogy a gólkülönbség 74:85-re áll a zsolnai MŠK javára. A 31 hazai meccsből 17-et tudtak megnyerni a sárga-kékek.

„Azt gondolom, nem kell különösebb jóstehetség, hogy elmondjam, biztosan egy nyílt sisakos mérkőzés lesz a szombati. Ők is szeretik, ha náluk van a labda és próbálnak hátulról építkezni, akárcsak mi. A zsolnaiak is egy nagyon fiatal csapatot alkotnak, megvan a kellő sebességük és ezt kell valahogy semlegesítenünk. A saját stadionjukban műfüvön játszanak, de a MOL Arénában, a szurkolóink előtt nálunk lesz az előny. Bízom benne, hogy meg tudjuk szerezni a három pontot, ami nagyon-nagyon fontos lenne. Remélem, meg tudjuk szerezni a 300. győzelmünket, hiszen már régóta várunk erre, több mint egy hónapja nem nyertünk” – nyilatkozta a DAC Hazai pályán című YouTube-műsorában a meccsről Andrejs Ciganiks.

„Csak ki kell használnunk a helyzeteinket. A statisztikák is mutatják, hogy rengeteg lehetőségünk van, de nem vagyunk hatékonyak a gólra váltásukban. Minden kis részleten dolgoznunk kell, hogy ez megváltozzon. Mindent meg fogunk tenni a pályán. Tudjuk, mit kell tennünk, be kell gyűjtenünk ezt a három pontot” – tette hozzá a pálya bal oldalán védőként és szélsőként is bevethető futballista.

A múlt heti, Slovan elleni rangadó első félidejében kis túlzással eldönthették volna a mérkőzést Balogh Norberték, de ott sem tudták gólra váltani a helyzeteiket, míg a pozsonyiak második lövésükből gólt szereztek. „Megint voltak helyzeteink, tudtunk rájuk nyomást gyakorolni. Voltak hibák mindkét oldalon, de mi nem rúgtuk be az ebből nyíló lehetőségeket, ők pedig igen” – nyilatkozta akkor a támadó. Egyelőre azonban nem látszik, hogy tudná a megoldást erre a problémára a Joao Janeiro vezette szakmai stáb.

A zsolnai csapat szintén nincs túl jó formában, idén ők is csak egyszer nyertek, még február 19-én, a nagymihályiak ellen. Utolsó két meccsükön rúgott gól nélkül kaptak ki a nagyszombati Spartaktól és a rózsahegyiektől. A klub honlapjának beszámolói szerint ráadásul mindkétszer Samuel Petráš kapus volt a mezőny egyik legjobbja. Legutóbb éppen a DAC ellen lőttek gólt, méghozzá hazai pályán kettőt is. Azon a találkozón közel is voltak a győzelemhez, de Moumou a hónap gólját meglőve egyenlített a rendes játékidő utolsó percében.

„Hiányzik a győzelem és az abból fakadó öröm, ezt érzem az öltözőben is, szüksége lenne rá a srácoknak. Az edzéseken nagyon akarnak, remélem, ez már a mérkőzésen is kijön majd. A játékosok szeretnék végre a mérleg nyelvét a maguk javára billenteni” – nyilatkozta a klub honlapján a zsolnaiak edzője, Peter Černák, aki eltiltás miatt nem számíthat majd Filip Mráz és Benson Anang játékára. A dunaszerdahelyieknél is lesz egy friss hiányzó, Andrija Balic hátproblémák miatt ebben a szezonban már nem léphet pályára.

A ma 18 órakor kezdődő találkozó játékvezetője Ivan Kružliak lesz, élő közvetítés pedig a VOYO fizetős platformján érhető el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?