Másodedzőjükkel nyertek a komáromiak

<p>Megnyerte&nbsp;első bajnokiját Daniel Oravec vezetőedző menesztése után a&nbsp;komáromi&nbsp;férfi-röplabdacsapat, immár a korábbi másodedző, Robin Pělucha irányításával drámai meccsen 3:2-re legyőzte a privigyeieket.&nbsp;</p>

Oravec sorsát a csütörtöki, myjavai vereség pecsételte meg, a hazaiak simán nyertek 3:0-ra (25:20, 25:16, 25:15). A Myjava egyre jobb teljesítményt mutat, utóbbi öt meccséből négyet megnyert. 


A nehezebb ellenfél, a korábbi nagy rivális VK Prievidza csapata ellen a komáromiak játékán érzékelhető volt a félresikerült myjavai meccs hatása, mert nagy akarattal és koncentráltabban játszottak, mint az előző mérkőzésen. Minden azonban ezen a meccsen sem sikerült, de a nagy igyekezet végül meghozta gyümölcsét és ötszettes drámában sikerült diadalmaskodni 3:2-re (21:25, 25:22, 23:25, 25:18, 15:11) a bajnokság egyik éremesélyese felett. Ez olyan összecsapás volt, amely valóban az utolsó labdáig kétesélyes volt, s minősíthetjük az idei évad egyik legjobb hazai meccsének. 
Az első játszmában a privigyeiek már 9:2-re elhúztak, és bár később a komáromiak felzárkóztak, a vendégek 25:21-re nyerték a játékrészt – 0:1. Ez figyelmeztetés volt a hazaiaknak, akik a második szettben átvették a kezdeményezést, többször vezettek 1-2 ponttal. 19:19 után a komáromiaknak sikerült fokozniuk támadásaik pontosságát és hatékonyságát, 25:22-re megnyerték a játszmát – 1:1. A harmadik szett elején úgy tűnt, hogy a komáromiak felülkerekednek, mert 6:2-re vezettek, de a vendégek jó játékkal és különösen a portugál válogatott Sequeira nehezen fogható szerváival, valamint pontokat érő támadásaival 9:9-nél beérték őket, és fokozatosan átvették a szett irányítását is. A végén nem engedték vezetéshez jutni a hazaiakat, és hozták a játékrészt 25:23-ra – 1:2. 

A komáromiak a negyedik szettben a teljesítőképességük határán játszottak. Kevesebb hibát vétettek, mint az előző játékrészekben, játékelemeik minősége javult, s fokozatosan növelték pontelőnyüket (6:4, 12:8, 18:13, 22:16, 25:18), ezzel egyenlítettek – 2:2. A döntő, rövidített ötödik szettben a komáromiak végig domináltak (5:2, 9:7, 12:9, 14:11) és az első szett- és meccslabdát értékesítve nyertéka szettet 15:11-re, a mérkőzést pedig 3:2-re. 

A hazaiakat irányító Robin Pělucha, aki korábban játékos és másodedző volt Komáromban, így értékelte a mérkőzést: „A fiúk az előző meccsen Myjaván gyenge teljesítményt nyújtottak. Ezen a meccsen nagy akarással indultak, bizonyítani akarták, hogy a botlások után tudnak javítani, ami ha nem is kitűnőre, de sikerült.”

Jóba Mihály

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?