Másfél milliót ad az állam a DAC-stadion negyedik tribünjére

Dunaszerdahely |

<div>Az oktatásügyi minisztérium a következő két évben 27 millió euróval dotálná különféle sportlétesítmények építését, adta hírül a SME. A támogatási csomagból 1,5 millió euró a DAC-stadion negyedik tribünjére is jutna.</div>

A DAC Aréna építésére a szlovák állam korábban 2,4 millió eurót adott a Szlovák Labdarúgó-szövetséggel közösen indított stadionépítési támogatásból. Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa tavaly a stadion megnyitása előtti sajtótájékoztatón elmondta, kevesli ezt az összeget, főleg a nagyszombati City Arénának vagy a Pozsonyban most épülő nemzeti stadionnak adott támogatáshoz képest. Az oktatásügyi minisztérium szóvivője, Ivana Skokanová a mostani támogatást azzal indokolja, hogy Pozsonyban még nincs kész a nemzeti stadion, így a szlovák válogatott a nagyszombati City Aréna mellett a DAC Arénában is játszhatna mérkőzéseket. Világi tavaly novemberben úgy fogalmazott, a 13 000 fő befogadóképességű stadion teljes költségvetése 22 millió euróra tehető, ebből a novemberi stadionavatóig 11 milliót használtak el. A már említett 2,4 milliós állami támogatás mellett a város tárgyi betétként a stadion alatti telkeket hozta 2 millió euró értékben, a MOL 2 millió euróval járult hozzá az építkezéshez, a klubtulajdonos 4,4 millió eurót invesztált. A fennmaradó összeget bankhitel segítségével szeretnék bebiztosítani – fogalmazott akkor a klub első embere. Világi Oszkár akkor azt is elmondta, a stadiont építő társaság 51,9%-os tulajdonrésze a klubtulajdonosokat képviselő EHCS cégcsoporté, 25,6% a városé, 22,5% pedig a MOL-é. A létesítmény az új szezontól a MOL Aréna nevet fogja viselni, ekkor már meg lesz nyitva az új főtribün is. A Sport utca felőli régi főtribünt ekkor kezdhetik el bontani, a tervek szerint novemberre teljesen kész lesz a stadion. Az oktatásügyi minisztérium támogatási csomagját az ellenzék keményen bírálta, fő kifogásuk az, hogy túlsúlyban vannak a futballstadionok, és kevés pénz jut az utánpótlássportra. (bt)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?