Maric: „Győzelemmel akarunk zárni!”

Dunaszerdahely |

<p>A labdarúgó Fortuna Liga mai, utolsó fordulójában a DAC a pozsonyi Slovant fogadja. A hazaiak a hatodik, a vendégek a harmadik helyért küzdenek.</p>

 Ebben a szezonban még veretlenek a csallóköziek az égszínkékekkel szemben, tavaly ősszel Dunaszerdahelyen 1:1 volt az eredmény, március 15-én Pozsonyban 1:0-ra nyert a DAC.



A sárga-kékek az újonc Podbrezová otthonában aratott 3:2-es siker után bizakodva várják a derbit.

„Tudjuk, hogy nagyon fontos mérkőzés vár ránk, mindent megteszünk, hogy győzelemmel zárjuk a szezont, mert így szeretnénk köszönetet mondani lelkes szurkolóinknak, akik szinte tizenkettedik játékosként segítenek bennünket – szögezte le Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője. – Nagyon erős ellenfél vár ránk, ezért nem rohamozhatunk fejetlenül. Az erősebb csapatok ellen általában jól focizunk, remélem, most is így lesz. Sajnos, Roland Černák vádlisérüléssel bajlódik, így nem számíthatok rá. Márciusban, Pozsonyban legyőztük a Slovant, bízom benne, hogy odahaza is sikerülni fog.”

Jó formában várja a rangadót a Slovan, amely zsinórban öt megnyert bajnoki meccs (Senica 4:1, Myjava 6:3, B. Bystrica 1:0, Žilina 2:1, Zlaté Moravce 1:0) után érkezik Dunaszerdahelyre.

„Színvonalas mérkőzésre számítok, remélem, sok néző látogat ki a derbire, és a stadionban jó hangulat lesz. Folytatni akarjuk győzelmi sorozatunkat, de azzal tisztában vagyunk, hogy ez nem lesz könnyű feladat, mert a bajnokság végére formába lendült a DAC – mondta lapunknak Dušan Tittel, a Slovan klubigazgatója, aki Jozef Chovanec menesztése óta a szakmai stáb vezetőjeként tevékenykedik. – Játékosként is mindig vártam már a dunaszerdahelyiek elleni meccseket, szakvezetőként sincs ez másként. Bronzérmesként akarunk végezni, ehhez szükségünk van a három pontra.”

„Ha nyerni akarunk a DAC otthonában, lényegesen jobban kell játszanunk, mint legutóbb az aranyosmarótiak ellen” – olvasható a jó formában futballozó Karol Mészáros nyilatkozata a Slovan honlapján.

A rangadón megemlékeznek a 15 évesen tragikusan elhunyt DAC-játékosról, Érsek Zsoltról. Az YBS fanklub egy koreográfiával készül, s ezzel kapcsolatban kérik a drukkereket, hogy a mérkőzésre fekete öltözetben jöjjenek.

A derbit nem sorolták a rizikós mérkőzések közé, de így is szigorú biztonsági intézkedések előzik meg a meccset. A vendégszektor a D1 szektorban (az eredményjelző órától jobb oldalra lévő szektor) lett kijelölve. A Slovan legutóbbi, ViOn elleni hazai bajnokiját csupán négyszázötven néző látta, így nem valószínű, hogy nagyszámú pozsonyi drukker érkezne Dunaszerdahelyre. Értesüléseink szerint a Slovan 150 jegyet kért, és kapott a drukkerei számára.

A két csapat eddig 43 alkalommal találkozott az élvonalban, nyolcszor a DAC nyert, 10 meccs döntetlennel zárult és 25 Slovan-siker született, a gólarány a DAC szempontjából: 39:82. Tavaly szeptemberben, Dunaszerdahelyen Szabó Ottó és Soumah találataival 1:1 lett az eredmény, március 15-én, Pozsonyban Štepanovský góljával 1:0-ra nyert a DAC.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?