Magyar bírók botránya

<p>Fogadási csalás árnyéka vetült az Észtország–Bulgária felkészülési mérkőzésre, amely 2:2-re végződött: mind a négy gól tizenegyesből esett. A mérkőzést magyar játékvezetői hármas, Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián és Csák János vezette.</p>

A bírók nem FIFA-kerettagok, sőt Magyarországon is alacsonyabb osztályban működtek közre. A találkozót vezető Lengyel Kolos ősszel az NB III-as játékvezetői keret tagja volt, az egyik partjelző, Csák János az NB III-as, Selmeczi pedig a Budapesti Labdarúgó-szövetség asszisztensi keretének tagja volt.

A botrányos meccs után mindhármuk engedélyét azonnali hatállyal felfüggesztették. Vágner László, az MLSZ játékvezető-bizottságának elnöke szerint a magyar bíróknak nem lett volna joga nemzetközi meccsen közreműködnie.

„Az alapgondolat szerint a nemzetek közötti válogatott mérkőzéseket FIFA-listás bíróknak kell vezetni, de néha előfordul, hogy helyi játékvezetőket kérnek fel, ugyanakkor nekik is első osztályúnak kell lenniük” – nyilatkozta Vágner az MTI-nek.

Az észt szövetség szóvivője szerint a barátságos találkozót egy ügynökség szervezte, amellyel a jövőben nem fognak többet együttműködni.

„Már a kezdő sípszó előtt kaptunk olyan információkat, hogy esetleg fogadási csalás áll a háttérben, miután ugyanez az ügynökség szervezte a lett–bolíviai mérkőzést is, ahol három büntető esett” – fogalmazott Mihkel Uiboleht a Nemzeti Sport megkeresésére.

A bolgár és az észt szövetség is arra kérte az UEFA-t, hogy vizsgálja ki a gyanús találkozót, kérésükre az európai szövetség egyelőre nem reagált. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?