Lefékezné a bajnokot a DAC

<p>A negyedik helyen álló DAC ma délután (18.30) a zsolnai együttest fogadja a labdarúgó Fortuna Liga ötödik fordulójában. Bizakodnak a hazaiak, hogy két év után legyőzik a rosszul rajtoló címvédőt.</p>

A dunaszerdahelyiek a Slovan elleni idegenbeli 1:1 után jó hangulatban várják az összecsapást. „A szezonkezdettel elégedett vagyok, hiszen olyan ellenfelek ellen gyűjtöttünk pontokat, akik a múlt szezonban előttünk végeztek. Most pedig a bajnokkal mérkőzünk. A zsolnaiakkal vívott összecsapások mindig érdekesek és gólgazdagok. Biztosra veszem, hogy ismét telt ház lesz a MOL Arénában, és győzelemmel akarjuk meghálálni fantasztikus szurkolóink buzdítását” – mondta Marin Ljubicic csapatkapitány a DAC honlapjának. A horvát védekező középpályás a tavaszi egymás elleni meccsen a hónap gólját lőtte a zsolnaiaknak.

„Nem tévesztenek meg bennünket az MŠK peches vereségei. Tisztában vagyunk azzal, hogy a mezőny egyik legjobb csapata vár ránk, bonyolult ellenük futballozni. Szerencsére mindenkire számíthatok, ugyanis rendbe jöttek a sérültjeink, még a Slovan ellen harcképtelenné vált Eric Davis is felépült – nyilatkozta Marco Rossi vezetőedző a sárga-kék klub weboldalának. – Rázós feladat vár ránk, ám győzelemre készülünk. A fociban minden megtörténhet, de drukkereink hathatós segítségével nyerni akarunk.”

„Nagyon nehéz meccs előtt állunk, ám nekem általában jól megy a játék az élcsapatok ellen. Nem lehet más célunk, mint ismét kiszolgálni az ország legjobb szurkolótáborát, és otthon tartani a három pontot” – szögezte le a Podbrezová és a Slovan ellen is betaláló 28 éves Erik Pačinda.

A DAC két győzelemmel és két döntetlennel indította a szezont, ellenben a zsolnaiak meglepően gyengén kezdtek. Három vereség után viszont a feltámadt címvédő, a múlt szombaton 7:1-re lelépte a senicai együttest. Adrián Guľa védencei a hétközi Szlovák Kupa-meccsen sem adták hét gólnál alább, 7:0-ra legyőzték a V. ligás Dobrá Nivát. A zsolnai szakvezető bízik benne, hogy játékosai Dunaszerdahelyen is kitesznek magukért.

Eddig az élvonalban 22 alkalommal volt a DAC a pályaválasztó a zsolnaiak ellen (tavaly ősszel Szencen 6:0-ra nyert az MŠK), tíz hazai győzelem, 6 döntetlen és 6 vendégsiker született, a gólkülönbség: 25:26.

A csallóköziek legutóbb 2015. október 30-án, Róbert Polievka találatával nyertek 1:0-ra odahaza a zsolnaiak ellen. Azóta a fiatal csatár már a vasárnapi ellenfelet erősíti, ugyanis a szezon előtt elcserélték őt Lukáš Čmelíkkel. Čmelík a dunaszerdahelyi megérkezése után azt ígérte, hogy gólt lő korábbi csapatának…

A sárga-kékek a tavaly novemberben átadott MOL Arénában bajnoki mérkőzésen még veretlenek, hétszer nyertek és ötször remiztek.

A DAC-szurkolók jó ómennek tartják, hogy a mérkőzést a 213 TV mellett az M4 Sport is közvetíti, mert a magyar sportcsatorna történelmi, első határon túli élő közvetítése idén áprilisban 1:0-s DAC-győzelemmel zárult az örök rivális Slovan ellen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?