László Csaba vagy Marco Rossi lesz a DAC vezetőedzője?

<p>Egyre csak húzódik a döntés, hogy ki lesz a DAC futballcsapatának az edzője. Marad-e László Csaba vagy pedig a Honvéddel bajnoki címet nyert olasz Marco Rossi veszi át a stafétabotot?</p>

A székely származású László Csaba tavaly október végén a zsolnaiaktól elszenvedett hazai 6:0-s fiaskó után vette át (a meccset Szencen játszották) az akkor az utolsó előtti helyen álló dunaszerdahelyi együttest. Irányításával feltámadt a csapat, amely két szakállas klubcsúcsot is megdöntött, zsinórban 16 bajnoki meccsen, és sorozatban öt bajnokin győzött. László Csabának május végén lejárt a megállapodása, a sárga-kék szurkolók többségét meglepte, hogy egyre csak húzódik a szerződéshosszabbítás. Furcsa, hogy a sikeres trénernek prezentálnia kellett elképzeléseit a klubvezetők előtt. A DAC-vezérkar többször megváltoztatta a László Csabával történő tárgyalások időpontját. 

Marco Rossi, a bajnok Honvéd olasz mestere az NB I befejezése után került képbe a DAC-nál. A hétfői magyar–orosz felkészülési mérkőzés előtt a magyar kollégák azzal fogadtak, nem értik, hogy még miért nem nevezték ki Rossit a DAC szakvezetőjének. Elsősorban a Nemzeti Sport újságírói csodálkoztak…

[[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"278241","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"409","style":"width: 600px; height: 409px;","title":"László Csaba","typeof":"foaf:Image","width":"600"}}]]

„Jó ajánlataim vannak Szlovákiából, valószínűleg ott folytatom” – árulta el a SportMediasetnek adott interjújában az 52 esztendős Marco Rossi, aki korábban azt nyilatkozta, nagyságrendileg többet akar keresni, mint a Honvédnál. Az olasz tréner neve felmerült a Debrecennél is, de Rossi nem akar volt csapata ellen az ellenfél kispadján ülni.

Egy biztos, hamarosan el kell dőlnie, ki lesz a DAC edzője a 2017/18-as szezonban, mert a csapat szűk két hét múlva, június 22-én megkezdi felkészülést. Az együttes június 27-e és július 2-a között ausztriai edzőtáborozáson vesz részt. A klub hivatalos honlapján megtalálhatók az együttes előkészületi meccsei is. 

A dunaszerdahelyi együttes a Fortuna Liga július 22-i első fordulójában a Podbrezovát fogadja. 

Még egy hír a sárga-kékek háza tájáról, elküldték Dušan Chytilt, a DAC csapatvezetőjét – aki hosszú ideig töltötte be ezt a posztot – állítólag azért, mert nem beszél angolul. Értesüléseink szerint a 46 éves sportvezető a Szlovák Labdarúgó-szövetségben folytatja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?