Lanzafame rosszulléte és Dzsudzsák Lamborghinije

<p>Véget ért a 2012/13-as szezon a magyar labdarúgó NB I-ben. A papírforma igazolódott be az utolsó körben: a Honvéd kiharcolta az EL-indulást, a Pápa bentmaradt, a Siófok kiesett.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A 30. fordulóig kellett várni arra, hogy eldőljön, ki szerzi meg a magyar NB I tabellájának harmadik, Európa Liga-indulást érő helyét. A versenyfutás győztese a Honvéd lett, amely 1:1-re végzett a Haladás vendégeként. A kispestiek így 1 ponttal megelőzték az MTK-t (amely a Debrecent verte 3:1-re), és várhatják a kupasorsolást. A Honvéd – akárcsak a Videoton – kiemelt lesz a selejtező első fordulójában, de egyelőre ne vegyünk mérget arra, hogy el is indul az európai porondon. Múlt héten ugyanis kiderült, hogy Olaszországban hivatalosan is vádat emelnek Davide Lanzafame ellen, aki érintett az ottani bundabotrányban. Márpedig az MLSZ versenykiírása szerint olyan focista nem szerepelhet a magyar NB I-ben, aki ellen hivatalos eljárás folyik bundaügy miatt. Sokak szerint az sem véletlen, hogy a tavasszal kiválóan futballozó Lanzafame nem lépett pályára Szombathelyen. A hivatalos kispesti magyarázat szerint nem érezte jól magát a mérkőzést megelőző éjszakán. A rosszmájúak azonban azt mondják: a Honvéd el akarja kerülni, hogy utólag bárki is óvást nyújtson be a klub ellen Lanzafame jogosulatlan szereplése miatt.

Siófok vagy Pápa? Ez volt a kérdés az alsóházban, az utolsó forduló után az egyik csapatnak követnie kellett a kieső Egert. A Pápa várta kedvezőbb helyzetből a mérkőzést, egy diósgyőri győzelemmel ugyanis a csapat biztosan meghosszabbította volna NB I-es tagságát. Végül azonban az iksz is elég volt a Pápa együttesének, mivel a Siófok hazai pályán 1:0-ra kikapott az Újpesttől (a somogyiak részéről Melczer az első félidőben tizenegyest hibázott). Diósgyőrben 1:1 lett a végeredmény, aminek mindkét fél örült: a vendégek túlélték a szezont, a hazaiak pedig nem vereséggel zárták lelkes, nyolcezer fős szurkolótáboruk előtt. A DVTK rajongói egyébként ezen a mérkőzésen búcsúztak el (szektornyi molinóval) a 35 éves Luquétől, aki két és fél év után, csapatkapitányként köszönt el a borsodi közönségtől – és a futballtól is.

A bajnoki szezont zárjuk egy válogatott játékossal kapcsolatos bulvárhírrel. Dzsudzsák Balázs vasárnap összetörte az autóját az M3-as autópályán. A Dinamo Moszkva légiósa egy fekete Lamborghinit vezetett, és ezzel csúszott neki a szalagkorlátnak. A Blikk értesülési szerint a futballista két nappal korábban vásárolta a 71 millió forint értékű kocsit, az MLSZ honlapjának nyilatkozó menedzser, Vörösbaranyai József szerint viszont „védence” bérelt autóval utazott Debrecenbe. A válogatott sztárjának mostanában nincs szerencséje az utakon: decemberben a frissen vásárolt Porschéjével (értéke: 30 millió forint) szaladt bele egy előtte haladó gépkocsiba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?