Kroos a Real Madridban folytatja

<p>Nem is játszott, mégis előrébb lépett a világranglistán a magyar futballválogatott, a FIFA átfestette Nico Rosberg sisakját, Iturbét is leigazolta az AS Roma.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A focivilág aktuális híreiből válogattunk.

Kroos még nyaralhat

A Real Madrid a hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette a Bayern München világbajnok német középpályását, Toni Kroost, aki hat évre kötelezte el magát a Bajnokok Ligája-győztes csapathoz. A 24 éves játékos vételárát a madridiak nem hozták nyilvánosságra, sajtóhírek szerint a blancók 30 millió eurót fizettek Kroosért.

A háromszoros német bajnok és egyszeres BL-győztes futballista a bemutatása után kap még egy kis pihenőt, csak augusztus 5-én kell csatlakoznia Carlo Ancelotti együtteséhez, de az augusztus 12-i, Sevilla elleni európai Szuperkupa-mérkőzésen várhatóan már ott lehet a csapatban.

Van Gaal takarít

Hogy ki szerepelhet a Manchester Unitednél a következő idényben, még talány, legalábbis az angol lapok egybehangzó információi szerint az együttes szerdán munkába állt új vezetőedzője, Louis van Gaal komoly nagytakarítást fog tartani a játékoskeretben. A holland tréner állítólag tíz futballistától is megválna, a leggyakrabban Marouane Fellaini, Nani, Sindzsi Kagava, Javier Hernández vagy Tom Cleverley neve merül fel lehetséges távozóként.

Az MU ma az Egyesült Államokba utazik első nyári túrájára.

Előre ugrottak a magyarok

Természetesen immár a friss világbajnok Németország vezeti a FIFA legújabb ranglistáját. A brazíliai torna a további sorrendet is átírta: a döntős argentinok az ötödikről a második helyre léptek előre, de jelentősen javítottak pozíciójukon a vb-bronzérmes hollandok, valamint a kolumbiaiak és a belgák is. A vb-n címvédőként már a csoportkör után búcsúzott spanyolok ugyanakkor az első helyről a nyolcadikra csúsztak vissza, és a vb-házigazda brazilok is jelentősen rontottak, jelenleg csupán a hetedikek.

A magyar válogatott kilenc helyet javítva a 38., a szlovák csapat három helyet rontva a 49. a listán.

A FIFA világranglistája (zárójelben az előző helyezés): 1. (2.) Németország 1724 pont; 2. (5.) Argentína 1606; 3. (15.) Hollandia 1496; 4. (8.) Kolumbia 1492; 5. (11.) Belgium 1401; 6. (7.) Uruguay 1330; 7. (3.) Brazília 1241; 8. (1.) Spanyolország 1229; 9. (6.) Svájc 1216; 10. (17.) Franciaország 1202; … 38. (47.) Magyarország 642, 46. (49.) Szlovákia 588.

Rosberg kupa nélkül

A németek sikerét honfitársuk, a Forma–1-es Mercedes istálló pilótája, Nico Rosberg is meg akarta ünnepelni a hétvégi Német Nagydíjon, ám a FIFA nem engedélyezte, hogy a német válogatott világbajnoki címét hirdető sisakban versenyezzen Hockenheimben.

Rosberg sisakjára eredetileg az aranyozott futballvilágbajnoki kupát festették, csakhogy a FIFA jelezte, hogy jogtulajdonosként nem járul hozzá ehhez a díszítéshez, hivatalos engedély nélkül pedig tilos nyilvánosan felhasználni a trófea képét.

A sisak mintáját ezért újratervezik, és csak a Nationalelf vb-címeit jelképező négy csillag és az évszámok lesznek majd rajta. Ugyanakkor a FIFA 2006-ban nem csinált gondot abból, hogy Giancarlo Fisichella sisakján ott virított a vb-serleg, emlékeztetve az olaszok diadalára.

Iturbe a Romáé

Az olasz labdarúgó-bajnokságban ezüstérmes AS Roma 22 millió euróért leigazolta a Hellas Veronától Juan Manuel Iturbét. A 21 éves argentin csatár öt évre írt alá. Iturbe – akit a bajnoki címvédő Juventus is szeretett volna szerződtetni – a legutóbbi szezonban nyolc gólt szerzett a Serie A meglepetéscsapatánál, mellyel a tizedik helyen végzett.

A római együttes nagyon aktív a nyári átigazolási szezonban: Iturbe előtt már megszerezte Ashley Cole-t (Chelsea), Seydou Keitát (Valencia), Urby Emanuelsont (AC Milan) és Salih Ucant (Fenerbahce) is. (MTI, nso, index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?