Kozák két újoncot is kipróbál

<p>Ma Netanyában Izrael ellen játssza idei első mérkőzését a szlovák futballválogatott. Ján Kozák szövetségi kapitány bízik benne, hogy védencei úgy kezdik a 2014-es évet, mint ahogyan a tavalyit befejezték, tehát győzelemmel. Novemberben Škrtelék 2:0-ra nyertek Lengyelországban.</p>

Az izraeli mérkőzés már a szeptemberben kezdődő Eb-selejtezőkre való felkészülés jegyében zajlik. „Négy hónap után vagyunk újra együtt. Remélem, a játékosok olyan teljesítménnyel rukkolnak ki, mint legutóbb Wroclawban. Ha így lesz, akkor jó meccset látnak a szurkolók” – mondta lapunknak Ján Kozák, akit a tavalyi év legjobb edzőjének választottak.

A kapitány elárulta, hogy fejében már összeállt a kezdőcsapat, amelyben várhatóan két újonc, a Cataniában légióskodó Norbert Gyömbér és a Nijmegenben játszó Samuel Štefánik is helyet kap. „Az Eb-selejtezők őszi rajtjáig csupán három meccset játszunk, ezeket kell használnom az új játékosok beépítésére. Mivel barátságos meccsről van szó, hatot lehet cserélni, ki is fogom használni ezt a lehetőséget” – jelentette ki Kozák, aki először jár Izraelben.

„Bevallom, nem számítottam rá, hogy meghívót kapok, mert az utóbbi időben kevés lehetőséget kapok a bentmaradásért küzdő cataniai csapatban – szögezte le az Új Szónak Norbert Gyömbér. – Ha szóhoz jutok, mindent megteszek, hogy igazoljam az elvárásokat. Az teljesen mindegy, hogy középhátvédként vagy védekező középpályásként lépek pályára.”

Az izraeliek szeretnék megszakítani ötmeccses nyeretlenségi sorozatukat, legutóbb tavaly júniusban Hondurasban győztek (2:0). Viszont a vb-selejtezőn döntetleneztek a portugálokkal és pechesen az észak-írekkel. A PAOK Szalonikiben futballozó Berbas Natcho számít a hazaiak legnagyobb sztárjának. Rajta kívül Eli Guttman kapitány keretében olyan ismert játékosok találhatók, mint Yossi Benayoun (Queens Park Rangers) – korábban az Arsenalban, a Chelsea-ben és a Liverpoolban is megfordult –, vagy a jelenleg a Standard Liége-ben légióskodó tapasztalt hátvéd, Tal Ben Haim, aki előtte több évig a Premier League-ben szerepelt.

Eddig háromszor találkozott a két válogatott egymással, 1995-ben Kassán és 1999-ben Pozsonyban 1:0-ra nyertek a szlovákok, míg az 1994-es izraeli összecsapás 2:2-es döntetlennel zárult. A világranglistán az 54. Kozák-legénység két hellyel előzi meg az izraeli csapatot.

A szlovák együttes várható összeállítása: Mucha–Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Hubočan– Pečovský, Gyömbér–Štefánik (Mak), Hamšík, Weiss–A. Nemec.

A mérkőzést a német Christian Dingert vezeti és a Dajto élőben közvetíti. (sz. z.)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?