Korai gólban bízik a monacói edző

<p>Kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia Torinóban a Monacónak a Juventus elleni mai (20.45) visszavágón a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében.</p>

A torinóiak idegenben 2:0-ra megnyerték az első összecsapást, így kedvező helyzetből várhatják a hazai találkozót. A hercegségbeliek azonban állítják: nem feltartott kézzel lépnek majd pályára a Juventus Arénában. „Magabiztosnak kell maradnunk, megpróbálni a saját játékunkat játszani és jó teljesítményt nyújtani. Ha gólt tudnánk szerezni a találkozó elején, akkor talán megváltoztathatnánk a dolgokat” – fejtegette Leonardo Jardim, a Monaco vezetőedzője.

A statisztikák nem a Monaco mellett szólnak: a sorozat történetében mindössze két olyan párharc volt, amelyben a hazai első találkozó elvesztése után továbbjutott egy csapat, de mindkettőnek egygólos hátrányt sikerült ledolgoznia, kettőt még egyetlen együttesnek sem. Az 1995/96-os idény elődöntőjében az Ajax otthon 1:0-ra kapott ki a Panathinaikosztól, ám végül 3:1-es összesítéssel jutott a fináléba, ahol éppen a Juventusszal szemben maradt alul. A másik eset a 2010/11-es szezonban, a legjobb 16 között esett meg, amikor az Internazionale a hazai 0:1-et követően 3:2-re nyert a Bayern München vendégeként, s idegenben lőtt gólokkal ment tovább.

A Juventus esélyeit támasztja alá az is, hogy legutóbb 2015 augusztusában az Udinesétől kapott ki tétmérkőzésen hazai pályán, bár az akkori 1:0-s eredmény sem lenne elég a Monacónak a továbbjutáshoz. Két góllal otthon 2013 áprilisában vesztett legutóbb a Juventus (0:2), a Bayern München elleni összecsapás óta nem kapott ki Torinóban BL-mérkőzésen.

A Juventus szakvezetője, Massimiliano Allegri hangsúlyozta, csapatának a visszavágón is a győzelem a célja. „A Monacónak tehetséges játékosai vannak, még egyáltalán nem biztosítottuk be a továbbjutásunkat. Meg kell nyernünk a második mérkőzést” – szögezte le Allegri, aki bízhat csapata jó védekezésében, hiszen a kieséses szakaszban lejátszott eddigi öt mérkőzésen nem kapott gólt Gianluigi Buffon.

A Juventus két, míg a Monaco 13 esztendő elteltével szerepelhet újra fináléban. A döntőt június 3-án rendezik Cardiffban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?