Klose az új rekorder, ám Kocsist aligha éri utol valaki

<p>Kedd estétől 16 góljával a német Miroslav Klose az új vb-csúcstartó, ám Kocsis Sándornak, az Aranycsapat gólzsákjának rekordját szinte lehetetlen überelni. Egy infografikán mutatjuk meg, miért.</p>

Miroslav Klose kedd este Brazília ellen belőtte 16. vb-gólját, ezzel megelőzte a 2006 óta csúcstartó brazil Ronaldót. Előtte a szintén német Gerd Müller, a nemzet bombázója volt a rekorder 14 góllal.

Klose négy tornán (2002–2014), összesen 23 meccsen lőtt 16 gólt (vasárnap még játszhat, a döntőt az argentinok ellen), Ronaldo négy vébén vett részt (1994–2006), de csak három tornán lépett pályára (1994-ben csak kerettag volt, nem jutott szóhoz) – a Fenomén 19 mérkőzésen lőtt 15 gólt. Müller még „vagányabb” volt, két vébén (1970 és 1974) játszott, s 13 meccsen lőtte meg a 14 gólt.

A legalább tíz gólt jegyző csatárok között Müller gólátlagánál két jobb is akad: Just Fontaine egy vébén (1958) 6 meccsen lépett pályára, s 13 gólt lőtt. A magyar Kocsis Sándor még jobb mutatót bír: egy vb, 5 mérkőzés, 11 gól. Vagyis mérkőzésenként 2,2 gólt lőtt. Ezt a rekordot aligha fogja bárki is megdönteni.

Klose, Ronaldo és Müller, valamint Fontaine és Kocsis is gólkirály volt egyszer-egyszer. Ronaldo és Müller világbajnok is. Vasárnap eldől, Klose is csatlakozik-e hozzájuk – egy ezüstje és két bronza már van. Az aktív játékosok közül a még csak 24 éves Thomas Müller veszélyeztetheti Klose pozícióját: eddig két vébén 10 gólt lőtt, s még legalább két vb van előtte. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?