Kína leghamarabb 20 év múlva rendezhet ismét olimpiát

Peking |

<p>Legalább két évtizedet kell várnia Kínának arra, hogy ismét nyári ötkarikás játékokat rendezzen - jelentette ki Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke a Xinhua hírügynökségnek adott csütörtöki interjújában.</p>

A sportvezető azt mondta, az a sportszerű, ha az ázsiai ország türelmesen kivárja az újabb lehetőséget, esélyt adva ezzel más nemzeteknek a rendezésre.

A 2008-as pekingi olimpia az általános vélekedés szerint nagyon sikeresnek bizonyult annak ellenére, hogy a játékok előtt Tibetben emberjogi szervezetek tiltakozása, tüntetések és erőszakos cselekmények zavarták meg az esemény felvezetését.

Rogge úgy vélte, több kínai város, például Sanghaj vagy Csuangcsu (Guangzhou) szintén képes lenne az olimpia lebonyolítására.

Utóbbi tavaly az Ázsiai Játékoknak adott otthont, Sanghajban pedig a világkiállításra került sor 2010-ben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?