Kikapott a Fradi, veszélyben a továbbjutás

<p>A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének ötödik fordulójában az FTC hazai környezetben hétgólos, 30:23-as vereséget szenvedett a román Oltchim Valceától, így az elődöntőbe jutása most már nem csak a saját kezében van.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Az FTC azzal a tudattal készült a Valcea elleni középdöntős meccsre, hogy már egy pont is elég a biztos továbbjutáshoz. Ez egy félidőnyi játék után, 15:15-nél meg is volt. A második játékrészben azonban a románok meg tudtak lépni, az 50. percben ötgólos előnyük volt, s bár a Fradi komoly hajrát nyitott, végül még nőtt is a különbség a két csapat között (23:30).

„Cserelehetőségekben nagy volt a különbség a két együttes között, és nem a mi javunkra, volt olyan periódusunk, amikor kizárólag fiatalokkal játszottunk, ráadásul Tomori Zsuzsi eleve betegen vállalta a játékot, az első félidő aztán teljesen fel is emésztette az ő erejét. Küzdöttünk, hajtottunk, most ennyi van a csapatban pillanatnyilag, és ennyi különbség volt a két együttes között – mondta Elek Gábor, az FTC vezetőedzője. – Nehéz ezt a mérkőzést értékelni, de az biztos, hogy káprázatos környezetben és szurkolók előtt játszhattunk, az ősszel és a tavasszal is jó játékkal, eredményekkel háláltuk meg ezt a bizalmat. A közönség mérkőzés utáni reakciója nagyon sokat jelent nekünk, nem adjuk fel a továbbjutási terveinket, úgy megyünk Oroszországba, hogy nyerni szeretnénk.”

A szurkolók vastapsa magukat a játékosokat is meghatotta, ezért is szeretnének mindent megtenni az elődöntőbe jutásért. „Jó lenne, ha a matematika mellénk állna a záró fordulóban, és igyekszünk, hogy rajtunk ne múljon semmi. Zvenyigorodból nem jöhetünk haza vesztesen, és nagyon bízunk a Krim Ljubljanában, amelyet tartunk olyan erős csapatnak, hogy a Valcea vendégeként is győzzön, ami a továbbjutásunkat jelentené” – számolgatott Tomori.

A másik csoportban a már biztos csoportgyőztes győriek Podgoricába látogattak, a tegnap esti mérkőzés lapzárta után ért véget. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?