Kikapott a DAC Trencsénben

Trencsén |

<p><span dir="ltr">Elszenvedte második tavaszi vereségét a DAC futballcsapata - a Corgoň Liga 27. fordulójában 3:0-ra kapott ki a trencséniektől. A második helyezett trencséni gárda négy nyerertlen meccs után győzött újra.</span></p>

A meccs első helyzete a vendég sárga-kékek előtt adódott: a 4. percben a hazai kapus és a védelem ügyetlenkedése folytán Brasen üres kapura lőhetett volna, de tisztáztak előle. Négy perccel később Nurkovics adott jó labdát Ujlakynak, de ő nem tudta lekezelni. Ezután azonban a hazaiak domináltak, még ha az első helyzetükre a 19. percig is kellett várni: Baez lövése után a védők szögletre mentettek. Moses ziccere is kimaradt, a 30. percben azonban gólt kiálthattak a hazai drukkerek: Moses beadására Holúbek érkezett, s fejjel megszerezte a vezető gólt - 1:0. Nyolc percel később egy bal oldali beadásra Malec robbant be remek ütemben - 2:0. A góllövőlistát vezető Malec kisvártatva újabb gólt szerezhetett volna, de Penksa jól zárta a rövid sarkot. A szünet után Radványi Miklós Nurkovics helyett Valentát küldte pályára, de ezen a meccsen a DAC-nak nem termett sok babér. A szurkolók azonban hozták a formájukat, Trencsénben is zengtek a DAC-indulók. A sárga-kék tábor egy szlovák nyelvű transzparenssel üzent a szövetség illetékeseinek: "A Nitrát még mindig nem büntették meg. Ez az egyenlő bánásmód?" - utaltak a drukkerek arra, hogy fő riválisuknak, a szintén a kiesés ellen harcoló nyitraiaknak is volt bundaügyük, de egyelőre csak a DAC-ot sújtották hat pont levonással. A 78. percben Hajradinovic elől mentett nagyot Penksa, a másik oldalon pedig Straka próbálkozott, de lövése elkerülte a kaput. Hat perccel a lefújás előtt Hajradinovic csavart szabadrúgása a kapufára pattant, a 85. percben pedig a csereként beállt Van Kessel egy gyors ellentámadást góllal fejezett be - 3:0. A dunaszerdahelyi védelem a végére szétesett, a trencséniek pedig élvezték, hogy van előttük tér, Van Kessel belőtt beadására azonban senki nem érkezett. A DAC másodszor kapott ki a tavasszal, de a sárga-kékek legalább annak örülhetnek, hogy a nyitraiak is vereséget szenvedtek Zsolnán. 

Ivan Vrabec, a trencséniek vezetőedzője, így kommentálta a mérkőzést: "Egyértelműen az volt a célunk, hogy megszerezzük a három pontot. A győzelem nem született könnyen, az ellenfelünk eleinte nagyon felelősségteljesen védekezett, de ezúttal türelmesek voltunk. Jól adogattunk, és lőttünk három szép gólt. Remélem, hogy ezután csak még jobban fogunk játszani."

Radványi Miklós, a DAC edzője, így látta a meccset: "Aktívan kezdtünk, egy védelmi hiba után volt egy nagy helyzetünk is, ha abból gólt szereztünk volna, másképpen nézett volna ki a meccs. Aztán a hazaiak vették át az irányítást és lőttek két gólt, ami gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Próbáltunk szépíteni, de nem sikerült, ehelyett a hazaiak adtak még egy gólt. A trencséniek megérdemelten nyertek, de azt mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy ne csüggedjenek, meg hátravan 6 forduló, amelyben kiharcolhatjuk a bennmaradást."

 AS Trencín-FK DAC 1904  3:0 (2:0)Góllövők: 30. Holúbek, 38. Malec, 85. Van KesselJátékvezető: Královic, 3069 néző.AS TRENCÍN: Volesák - Cögley, Rodrigues, Klescík, Madu - Misák (70. Bero), Baez - Moses (78. Van Kessel),  Hajradinovic (87. Opatovsky), Holúbek - Malec.DAC: Penksa - Turna, Causic, Majerník, Szabó O. - Kristo (58. Kwin), Straka - E. Ujlaky (75. Nguekam), Gergel, Brasen - Nurkovics (46. Valenta).

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?