Kikapott a DAC a Spartaktól (Somogyi Tibor fotóival)

Dunaszerdahely |

<p>A nagyszombati Spartak nyerte a labdarúgó Szlovák Kupa elődöntőjének első meccsét, miután Hanzel szabadrúgásgóljával otthonában győzte le a dunaszerdahelyi DAC-ot.</p>

A nagyszombatiak két elvesztett bajnoki után, könnyen zavarba hozható védelemmel érkeztek Dunaszerdahelyre. Nkendo nem egyszer megforgatta Doležajékat, azonban nem akadt megfelelő társa, így a hazai támadások rendre kirúgásssal végződtek, az első hazai kapura tartó lövésre pedig nyolcvan percet kellett várni.

A DAC nem büntette a Spartak-védelem megingásait, saját hibáiért azonban drágán megfizetett: negyven percnyi játék után Kazlauskas elvesztette a labdát, Elong Elong pedig egyenesen a nagyszombati Bernáthhoz passzolt, akit öt DAC-védő is csak szabálytalanul tudott megállítani. A szabadrúgást Hanzel végezte el, s 20 méterről esélyt sem adott Novotának – 0:1. Két perc múlva növelhették volna előnyüket a nagyszombatiak, ismét Elong Elong adta el a labdát, Štyvar első ziccerét Novota védte, a második után pedig a labda centiméterekkel elkerülte a kaput. A félidő vége előtt próbált volna egyenlíteni a DAC, ám Marcin az ellenfél tizenhatosában karatékákat megszégyenítő mozdulattal próbálta lekezelni a labdát – pechjére egy nagyszombati játékos fejét találta el, amiért azonnal piros lapot kapott.

Amikor a szünet után  Ďuriš alig lőtt Novota kapuja mellé, a lelátóról (ahol a bojkott után újra teljes erőbedobással drukkolt a B közép) felhangzott az „Ébresztő!”. A DAC tíz emberrel sem adta fel, s bár néha könnyelműen osztogatott ajándéklabdákat (a 60. percben Štyvar újabb ziccert hibázott), az utolsó negyedórában bátran rohamozott, s ha Kožuch nem fejeli ki a gólvonalról Michellini fejesét, egyenlítehett is volna.

„Ez volt a legjobb meccsünk a tavasszal” – értékelt a találkozó után Kurt Garger, a hazaiak vezetőedzője, aki a bíróra is neheztelt: „Nem egy kezezésgyanús helyzet volt a nagyszombati tizenhatoson belül, de a bíró vagy nem akart, vagy nem tudott büntetőt ítélni...”

Milan Malatinský, a nagyszombatiak szakvezetője elégedett volt, mivel csapata teljesítette mindkét meccs előtti célkitűzését: „Nem akartunk kikapni, és gólt akartunk rúgni. Mindkettő sikerült, de még nem érezzük magunkat a döntőben.”

A visszavágót április 20-án játsszák Nagyszombatban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?