Kiesett a kupából a DAC

Pozsony |

<p>Hamar véget ért a DAC útja a labdarúgó Szlovák Kupában: a sárga-kékek a 2. fordulóban 2:1-re kikaptak az egy osztállyal lejjebb játszó ligetiektől, s ezzel kiestek.</p>

A DAC-nak nem megy a kupában a Petržalka ellen: a 2007/2008-as kiírás 3. fordulójában egy dunaszerdahelyi 0:0-s döntetlent követően tizenegyesekkel jutottak tovább a ligetiek, egy évvel később a negyeddöntőben (már oda-visszavágós rendszerben) Pozsonyban gól nélkül végeztek a csapatok, Dunaszerdahelyen pedig 1:1 lett az eredmény, így a Petržalka idegenben lőtt góljának köszönhetően került a legjobb négy közé.

Tavaly a bajnokságban a két csapat a kiesés ellen küzdött, s végül a dunaszerdahelyiek menekültek meg, de élvonalbeli csapat létükre a fogadóirodák mégsem őket tartották a kupameccs esélyesének – a Niké például 2,84-szeres pénzt fizetett volna DAC-győzelem esetén, míg a ligeti sikerre 2,3 volt a szorzó.

A dunaszerdahelyiek állították, komolyan veszik a mérkőzést, a meccs előtt edzőtáborba vonultak, és szokásos kezdőcsapatukból csupán Harsányi Zoltán hiányzott, ezzel szemben a ligetieknél több olyan játékos is lehetőséget kapott, aki a bajnokságban nem lép rendszeresen pályára: Galbavý, Hečko, Stranianek, Johancsik.

Az első negyedórában ennek megfelelően a DAC diktálta a tempót: Jenčo kapusnak Gašparík lövését és Ďurica szabadrúgását is bravúrral kellett védenie, a Filo elől felszabadítani akaró Švec pedig majdnem bombaöngólt lőtt. A 38. percben Matúš góljával vezetést szereztek a dunaszerdahelyiek – 0:1, s ezután át is engedték az irányítást a hazaiaknak, akik még a félidő vége előtt egyenlítettek Švec megpattanó szabadrúgásával – 1:1.

A szünet után már csak egy csapat volt a pályán, és az nem a DAC volt. A ligetiek a tőlük megszokott lelkesedéssel hajtottak, s ennek már az 57. percben meglett az eredménye: Johancsik robogott el a bal oldalon, beadását pedig Luhový fejelte a hálóba – 2:1.

Hiába küldte pályára Radványi Miklós vezetőedző előbb Harsányit, majd Nkendót is (a kameruni játékos utoljára öt hónappal ezelőtt szerepelt DAC-mezben tétmeccsen): az, hogy négy csatár volt a pályán, nem jelentett négycsatáros rohamozást. A kedvetlenül futballozó DAC mintha csak az utolsó öt percben kapott volna észbe, de akkor már késő volt, pedig Kováč kapus is bekapcsolódott a támadásokba.

„Egyáltalán nem vagyok megelégedve védenceim hozzáállásával. Úgy készültünk, hogy komolyan vesszük a meccset, de aztán a pályán teljesen mást láttunk” – dühöngött Radványi.

Vladimír Goffa, a ligetiek vezetőedzője sem volt felhőtlenül boldog: „Rosszulesett, hogy a meccs előtt egy klubvezető lehordott, amiért szerinte a B csapatot állítottam fel. Szerencsére a fiúk megmutatták, nálunk nincs A csapat meg B csapat, mindenki szívvel-lélekkel küzd a Petržalkáért.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?