Kétszer is vezettek, de kikaptak a magyarok

<p>Védekezési hibák és sok gól &ndash; ezt hozta a görög&ndash;magyar Eb-selejtező, amelyet az eddig még nyeretlen, csoportutolsó görög labdarúgó-válogatott nyert 4:3-ra. A magyar válogatottnak azonban nem lett volna esélye a csoport második helyére, mert Románia is nyert a Feröer-szigeteken.</p>

A magyar válogatott 900. mérkőzésén gyorsan hátrányba került, a görögök már az 5. percben vezetést szereztek: Kiciu beadása Pelkasznak nem volt jó, de a másik oldalon Sztafilidisz érkezett, és védhetetlenül a hálóba lőtt – 1:0. A magyarok első egyenlítési lehetősége a 22. percben jött, Dzsudzsák lövése megpattant egy védőn, Böde pedig belepöckölt a labdába, amely centikkel elkerülte a kaput. Négy perccel később azonban megszületett a magyarok egyenlítő gólja – Leandro beadása után Lovrencsis megelőzte a védőt, és a hálóba fejelt – 1:1. A magyarok mezőnyfölényben futballoztak, de a szünetig nem született újabb gól.

A második félidőben fordítottak a magyarok, az 54. percben Dzsudzsák szöglete után Elek tette tovább a labdát Németh Krisztiánnak, aki néhány lépésről a kapuba lőtt – 1:2. Nem sokáig élvezhették azonban a vezetést a magyarok, három percen belül jött a görög válasz: egy sokpasszos akció végén Tahcidisz vágta ballal a hálóba a labdát – 2:2. Az egyenlítés után a görögök játszottak aktívabban, Tahcidisz duplázhatott volna, de senkitől sem zavartatva messziről lőtt, a kapu fölé. A 75. percben viszont újra a magyaroknál volt az előny, Kalmár szép cselekkel bejátszotta magát a tizenhatosba, a teljesen üresen hagyott Németh Krisztiánhoz passzolt, aki nem is hibázott, és a rövid felsőbe lőtt – 2:3. A magyar válogatott azonban most sem tudta megtartani az előnyét, Fortunisz átadása után Mitroglu lőtt higgadtan a hálóba – 3:3. És még nem volt vége, Holebasz beadása után Kone érkezett fejjel – 4:3. A görög válogatott korábban kilenc meccsen szerzett összesen három gólt, és hazai pályán egyetlen pontot sem szerzett eddig az Eb-selejtezősorozatban. A hosszabbításban Fiola egyenlíthetett volna, Kalmár beívelt szabadrúgása után elé pattant a labda, de a kapus jó helyen állt.

Mivel azonban a románok simán, 3:0-ra nyertek a Feröer-szigeteken, a görögök elleni mérkőzésnek nem volt komoly jelentősége, a harmadik helyezettek tabellájába ugyanis nem számít bele.

 

 

Ki lehet még legjobb harmadik?

Az Európa-bajnokságra a csoportok első két helyezettje mellett a legjobb csoportharmadik is egyenes ágon kijut. Egyelőre még négy csapatnak van matematikai esélye arra, hogy legjobb csoportharmadik legyen. A csoportharmadikok tabellájába nem számítanak bele a hatodikok elleni eredmények, így a végeredményt az is befolyásolja, ki végez az utolsó helyen. Lássuk, melyik országnak hogyan van még esélye a legjobb harmadik helyre.

 

Magyarország      jelenleg vezeti a harmadik helyezettek táblázatát

Ukrajna      ha legyőzi Spanyolországot, de a szlovákok is győznek Luxemburgban

Szlovákia   ha döntetlenezik Luxemburgban, Ukrajna legyőzi Spanyolországot, Macedónia pedig győz Fehéroroszországban

Törökország        ha legyőzi Izlandot, Kazahsztán pedig nyer Lettországban

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?