Kétfrontos naszvadi siker

<p>Naszvad. Szombaton harmadízben zajlott a naszvadi birkózóklub nemzetközi erőpróbája, a Jégtörő Mátyás-kupa, melyen a hazai tisztségviselők szervezésből, versenyzőik pedig a szőnyegeken ellenfeleiket maguk alá gyűrve vizsgáztak jelesre.</p>

ÁGH ISTVÁN

A kötöttfogásban zajló nemzetközi erőpróbán Csehország, Horvátország, Magyarország, Ukrajna és Szlovákia tizenhat egyesületének százharminckét birkózója a helybeli Vlahy Jenő sportcsarnokban három szőnyegen küzdött a győzelemért. A vendéglátók azokat a klubokat invitálták a megmérettetésre, melyekkel baráti kapcsolatokat ápolnak. Természetesen a dél-szlovákiai birkózótanodák is képviseltették magukat a rangos erőpróbán. A hazaiak remeklésére bizony sokan felkapták a fejüket, hiszen a temérdek érmes helyezés mellett a csapatversenyben is elsők lettek. „Tornánk történetében első ízben fordult elő, hogy mi szereztük a legtöbb pontot. Ádáz versenyfutás végén, ha csak egy ponttal is, de sikerült magunk mögé utasítanunk a népes és kiváló képességű versenyzők alkotta alakulattal érkező dorogiakat. Mivel eddigi legsikeresebb versenyzőnk, Érsek Róbert már Magyarországon versenyez, ezért kíváncsiak vártuk, mire lesznek képesek a feltörekvő nemzedék tagjai, valamint a birkózással még csupán ismerkedő kezdőink. Örömmel konstatálom, hogy védenceink nem okoztak csalódást” – ecsetelte helytállásukat Gaál János, a naszvadi birkózóklub elnöke és edzője. Az agilis tisztségviselő védencei közül elsősorban a tapasztalt Borka Kevint favorizálta, aki a kadettok 54 kilós súlycsoportjában produkált diadalával teljesítette az elvárásokat. Rajta kívül a hazaiak közül még Sztakovics Máté és Haris Katalin került győztesként a viadal krónikájába. „Teljesítményükből ítélve fiataljaink közül még sokra viheti Sztakovics Máté és Kürti Mátyás. Máté nagy fölénnyel, látványos csípődobást bemutatva verte ukrán ellenfelét. Mátyás pedig szoros meccsen szenvedett vereséget egy zágrábi versenyzőtől. Sallai Peti ugyan csak pár nappal ezelőtt kezdte el a gyakorlásokat, ennek ellenére vállalta a kihívást, foggal, körömmel harcolt ellenfeleivel. Negyedik lett, de bátorságáért különdíjjal jutalmaztuk. Gyerekeink értékes nemzetközi tapasztalatokat gyűjtöttek, melyekből a hét végén zajló koprivnicai erőpróbán húzhatnak hasznot” – nyilatkozta lapunknak Gaál János.

A bősiek közül a kadettok mezőnyében Rohály József (63 kg) szerzett aranyérmet, rajta kívül még három klubtársa (Ágh Attila, Fodor Bálint, Mezej József) került dobogóra. A komáromi Spartacus birkózóklub legeredményesebb versenyzőjének Petrók Markus bizonyult, aki a kadettok 76 kg-os súlycsoportjában végzett az élen. „Naszvadon összesen nyolc éremmel gyarapítottuk gyűjteményünket, ennek köszönhetően a csapatversenyben harmadikok lettünk” – büszkélkedett Kúr Károly, a Spartacus birkózóklub elnöke. A sikeres tornán egyébként egy-egy gútai, marcelházai és madari versenyző is a győztesek közé került.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?