Két új arccal a DAC Szakolcán

dac

Szombaton 18 órakor az újonc szakolciak otthonában folytatja szereplését a DAC a labdarúgó Fortuna Ligában.

A 2015/16-os szezon óta először kerül sor Skalica–DAC mérkőzésre az élvonalban. Az akkor 2:1-es vereséget szenvedett dunaszerdahelyi csapatból mára senki sem maradt hírmondónak, a sárga-kékek gólját a jelenleg Kassán focizó Erik Pačinda szerezte.

Egy ismerős ellenfél

A szakolcaiak tavaly bronzérmesek lettek a másodosztályban, ami alapesetben nem ért volna feljutást, de a szerediek és a szeniceiek kilépésével ők is lehetőséget kaptak az élvonalbeli szereplésre. Az erdőhátiak jelenleg a bajnokság 8. helyén állnak, utóbbi három mérkőzésükön veretlenek maradtak, és legutóbb a zsolnaiakat is le tudták győzni hazai pályán. Juraj Jarábek vezetőedző csapatában a DAC-szurkolók egy ismerős arcot is láthatnak szombaton Andrej Fábry személyében, aki korábban 42 bajnokin szerepelt Dunaszerdahelyen.

A sárga-kékek múlt hétvégén egy gyenge színvonalú meccsen 1:0-ra legyőzték a nagymihályiakat a MOL Arénában, kedden pedig 4:2-es győzelmet arattak Ladomérmindszenten, a Slovnaft Cup 2. fordulójának mérkőzésén. Utóbbi találkozón Adrián Guľa tartalékos kezdőcsapatot küldött pályára – leszámítva a védelmet, ahol Kružliak és Riszvanisz sérülése miatt korlátozottak voltak a lehetőségei, így Brunettit és Muhamedbegovicot nem tartalékolhatta.

Gavrics és Leginus

Szeptember 6-án lezárult az átigazolási piac Szlovákiában, az utolsó napon a DAC kölcsönvette a Ferencváros mellőzött szerb szélsőjét, Zseljko Gavricsot. A 21 éves, kétszeres szerb felnőttválogatott játékos a DAC honlapjának elmondta, segített döntésében, hogy jókat hallott a csapatról Nikola Krstovictól, valamint Szánthó Regőt és Borbély Balázs asszisztenst is ismeri a ferencvárosi időszakából. „Az a célom, hogy gólokkal és gólpasszokkal segítsem a csapatot. Bízom benne, hogy ez fordítva is igaz lesz, a csapat is segít nekem, és rendszeresen fogok játszani” – fogalmazott a klubhonlapnak a játékos, aki érkezésével a DAC legértékesebb játékosa lett.

Gavricson kívül még egy új arc, Lukáš Leginus is feltűnhet a szombati keretben. A 22 éves, Magyarbélről származó csatár a somorjai farmcsapatból érkezik kölcsönjátékra az aktuális idény végéig.

Guľa továbbra sem számíthat a sérült Balicra, Kružliakra, Riszvaniszra és Davisre. A pletykákkal ellentétben Balogh Norbert nem bajlódik sérüléssel, az elmúlt két mérkőzésen egyszerűen csak nem került be a meccskeretbe.

A Voyo által közvetített találkozón Michal Smolák játékvezető fújja a sípot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?