Két pontért a tavaszi rajtra

<p>Az előrejátszott Nitra–Bánovce (33:25) mérkőzés után a hétvégén zajlik a női I. kézilabdaliga 12., első tavaszi fordulója. Az őszi bajnok naszvadi/ímelyi csapat holnap (17.00) Szereden, a hatodik helyen álló csallóközaranyosiak ma (18.30) Trencsénben lépnek pályára. Mindkét alakulat győzni megy ellenfeléhez.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

„Jó meccset várok, várhatóan keményen meg kell küzdenünk a két pontért, mert télen megerősödtek a szerediek. A felkészülés során kétszer is találkoztunk, s mindkétszer kikaptunk” – utalt a várható fejleményekre Miskovics György, a naszvadi/ímelyi csapat edzője, aki azt is közölte, mindent megtesznek azért, hogy visszavágjanak a tavalyi vereségért.

Több meccset játszott a csapat a téli holt idényben, mint amennyi bajnoki vár rá tavasszal. A pontvadászat tizenegy összecsapására tizenöt felkészülési mérkőzésen hangoltak, négy tornán is részt vettek. „Januárban a Virex-kupán és a Kárpát-kupán nagyon jól szerepeltünk, de februárban már romlott a mérleg. A sok hiányzó miatt rendre rögtönzött csapattal álltunk ki – közölte az edző. – Erőnlétileg felkészültünk, az összjáték azonban még akadozik, ezzel szezon közben kell megbirkóznunk. Egyszer sem fordult elő, hogy teljes csapattal álltunk volna ki, ami hátrány. Előnyünk viszont abból származhat, hogy a többiek többet játszhattak, s ez pluszt jelenthet a tavaszi mérkőzéssorozaton.”

A tizenöt meccsen 12 együttessel találkoztak a naszvadiak, s volt köztük magyarországi, szerbiai és romániai is. „Abban bízok, hogy ezek az összecsapások adtak valamit a lányoknak, díjakat is hoztunk a tornákról, tehát vannak kincsek a csapatban – folytatta Miskovics György, s miután nem sikerült erősíteniük, tavasszal is az őszi játékoskerettel folytatják a bajnokságot. – Nagyon nehéz szezon vár ránk, mert az első helyet sokkal nehezebb megtartani, mint kiharcolni. Három csapat ott liheg a nyakunkon, s a többiek is felfelé törekednek a táblázaton. Sok jó, izgalmas mérkőzés várható. Helyzetünket nehezíti, hogy húsvétig hat bajnokiból csak kettőt játszunk otthon, s a végén találkozunk három legnagyobb ellenfelünkkel. Örülnék, ha úgy végeznénk, mint tavaly. Nagy eredmény lenne, ha a legjobb négy között maradnánk. Remélem, nagyszerű közönségünk kitart mellettünk, és idegenbe is elkíséri a csapatot: először vasárnap Szeredbe. Tavasszal is jó kézilabdát akarunk játszani, de nagyon nehéz lesz felülmúlni az őszi szezont.”

A hatodik helyről folytatják az I. ligában a csallóközaranyosiak. „Minden maradt a saját medrében. Sérülésekkel tarkított januárunk volt. Svec-Somogyi Réka műtétre készül, Zakál Vivien térde sincs rendben, de egyelőre edz, s talán nem súlyos a sérülése – sorolta a kellemetlen eseményeket Pint János, a csallóközaranyosiak klubelnöke. – Sok játékossal tartottunk kapcsolatot a holt idényben, de végül csak a felsőpatonyi Szabó Krisztinát igazoltuk le. Nyárasdról jött, de korábban Komáromban kézilabdázott, a Selye-egyetem hallgatója.”

Heti rendszerességgel játszottak mérkőzést a téli hónapokban, összesen hatot, abból hármat a hazai rendezésű Csallóközaranyos Kupa 2014 tornán. „Felemásra sikerült a felkészülésünk, amit a sérülések is befolyásoltak. Mindig hiányzott valaki a keretből, talán csak a tornánkon számíthatott mindenkire Talár edző. Másodikok lettünk az NB I B-s Tatabánya mögött – tért vissza az elmúlt három hónapra a csallóközaranyosi klubelnök. – Bár megtépázott kerettel utazunk ma Trencsénbe, megpróbáljuk visszaszerezni az ősszel tőlünk elvitt pontokat. Nem lehetetlen, amit akarunk. A nehéz körülmények ellenére a táblázat első hat helyére várom a csapatot. Az első négy jóval előttünk jár, de az ötödik hely megszerzése vagy a hatodik hely megőrzése reálisnak tűnik, amit a minapi évzárónkon is elmondtunk.” (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?