Későn ébredtek a szlovákok, a csehek jutottak a nyolc közé

<p>A szlovák jégkorong-válogatott nem jutott be a legjobb nyolc közé a szocsi téli olimpián, miután a negyeddöntőbe jutásért játszott mérkőzésen 5:3-ra kikapott a csehektől.</p>

Hamar szertefoszlani látszottak a szlovákok álmai a negyeddöntőről, a Sajba Arénában az első harmadban a csehek voltak a jobbak. Jágrék már az első emberelőnyüket kihasználták: a születésnapos Marinčin kiállítása alatt a 6. percben Aleš Hemský lőtt gólt. Nem telt bele fél perc sem, és már 2:0-ra vezettek a csehek, egy villámgyors támadást követően Roman Červenka növelte az előnyt.

Hat perccel az első harmad vége előtt a csehek sztárját, Jaromír Jágrt is kiállították, de a végén majdnem a csehek ütöttek gólt: Michálek mehetett majdnem teljesen egyedül a kapusra, de Laco védett. A másik oldalon Bartovičnak volt helyzete, de nem tudott mit kezdeni vele, a csehek tisztáztak, Jurčo kiállítása alatt pedig újabb gólt szereztek, David Krejčí volt eredményes.

A második harmadban a szlovákok gyakrabban kerültek Pavelec kapuja elé, ám ott elfogyott a tudományuk, s nagyon hiányzott a csapatból egy olyan átütő egyéniség, aki háromgólos hátrányban is képes lett volna felrázni a gárdát. A csehek ezzel szemben nyugodtan, higgadtan hokizhattak. Ráadásul még ajándékot is kaptak a szlovákoktól: a 35. percben Andrej Meszároš forgolódott addig a koronggal, amíg Červenka el nem vette tőle, s a cseh játékos szemtől szemben Lacóval nem hibázott – 4:0. A másik oldalon hasonló szituációban Miklík nem találta el a kaput… Marián Hossa azonban a 38. percben megtörte az átkot, és szépített – 4:1.

A szlovák gól nem változtatott a játék képén, továbbra is a csehek uralták a meccset, a 45. percben Erat a kapuvasat találta el. Három perccel később azonban Marián Hossa újból betalált, a szlovákok feljöttek két gólra – 4:2. Hamar kiderült, kivel van a Sajba Aréna semleges, orosz közönsége, felhangzott a „Sajbu! Sajbu!”, a szlovákok pedig szárnyakat kaptak, és Surový egy percen belül felhozta egy gólra a szlovákokat – 4:3.

Alois Hadamczik cseh szakvezető azonnal időt kért, de a szlovákok lendülete megmaradt, a meccs hihetetlenül felpörgött, gyakorlatilag tíz másodpercenként alakult ki helyzet egyik vagy másik kapu előtt. A csehek azonban foggal-körömmel őrizték az előnyüket, s már nem engedték ki a kezükből a győzelmet, bár még az utolsó percekben is adódtak nagy szlovák helyzetek. Az utolsó percre a szlovákok lehozták a kapusukat, a csehek pedig Plekanec üres kapuba ütött góljával eldöntötték a mérkőzést – 5:3.

A legjobb nyolc közé így Csehország jutott, s ma közép-európai idő szerint 18 órakor a negyeddöntőben az USA együttesével találkoznak. A szlovákok számára véget ért az olimpiai jégkorongtorna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?