„Keménynek és magabiztosnak kell lennünk”

<p>A szlovák labdarúgó-válogatott eddigi hat góljából egyet ő jegyzett az Eb-selejtezősorozatban, az örmények elleni meccsen viszont az ő hibájából született egy vendégtalálat.</p>

A fanyalgók szerint nagyobb az esélye annak, hogy a saját, nem pedig az ellenfél kapujába talál be, azt azonban rosszakarói sem vitathatják, szívét-lelkét kiteszi a pályán. Ján Ďurica, a Lokomotiv Moszkva hátvédje az oroszok elleni találkozó előtt készségesen válaszolt a sajtó kérdéseire.

Az oroszoknak van a legjobb védelmük a csoportban, nyolc meccsen csak négy gólt kaptak.

Az örmények elleni meccs előtt mi is hasonlóan álltunk… Az addigi hét mérkőzés alatt négy gólt kaptunk, aztán egy meccsen ugyanennyit. De az örményektől elszenvedett vereség már mögöttünk van, előre kell néznünk. Nem hinném, hogy az oroszok döntetlenre játszanának nálunk, támadni fognak, és nyerni akarnak.

Mi lehet a gyengéjük?

Az orosz válogatott már nagyon régóta együtt van, összeszokott csapat, de azért van sebezhető pontja. A hátvédsor megegyezik a CSZKA védelmével, és a moszkvaiak az utóbbi időben sokat hibáznak, elég sok gólt is kapnak. Bízom benne, hogy pénteken is becsúszik nekik egy-két hiba.

A szlovák és az orosz válogatottnak sem megy mostanában a góllövés. Egyetlen találat dönti el a meccset?

Előfordulhat. Sok fog múlni a pszichikán. Amelyik csapat türelmesebb lesz, amelyiknek a játékosai jobban bírják idegekkel, az fog nyerni.

Öt éve Oroszországban futballozik. Mi lehet a nyerő taktika Dick Advocaat együttese ellen?

Rajtam kívül még Hubočan, Zabavník, Škrtel és Saláta is jól ismeri az orosz futballt, gyakorlatilag a teljes védelem tisztában van az oroszok erejével. Keménynek és magabiztosnak kell lennünk, mert az ellenfelünk is magabiztos lesz. Lélekben erősebbnek kell lennünk náluk. Az oroszok nem fognak beállni a kapu elé, nyerni jönnek.

A szlovákoknak is nyerni kell, ha életben akarják tartani a továbbjutási reményeiket.

Nyerni is akarunk. Az is fontos azonban, nehogy ez a nagy akarás görcsössé tegye a játékunkat. Tisztában vagyunk a mérkőzés fontosságával.

Az örmények elleni találkozó előtt is mindenki fogadkozott, aztán egy 4:0-s vereség lett belőle.

Egy ilyen kudarcot nehéz megemészteni, de az élet nem áll meg. A sport attól is szép, hogy egy 4:0-s vereség után jöhet akár egy 4:0-s győzelem is.

A szlovák válogatott viszont ebben a selejtezősorozatban még a győztes meccsein sem lőtt egynél több gólt.

Én most is nagyon elégedett lennék, ha 1:0-ra nyernénk!

Vladimír Weiss az egyik nyilatkozatában önnel kapcsolatban megjegyezte, hogy óriási szívvel játszik, és az oroszok ellen a szokásosnál is nagyobb motivációval lép majd pályára.

A szövetségi kapitány nagyon jól ismer, én pedig örülök, hogy ennyire bízik bennem. Szeretném neki a pályán meghálálni a bizalmat. Nem szabad félni az oroszoktól. Ha remegő lábakkal megyünk ki a pályára, nincs esélyünk. Az oroszok csatárai nem szeretik a kemény játékot, Arsavinnal, Pavljucsenkóval szemben határozottnak kell lenni.

Nálunk az év meccseként emlegetik a pénteki találkozót. Oroszországban is így látják?

Igen. Az oroszok pontosan tudják, nagyon nehéz dolguk lesz Zsolnán. Mielőtt eljöttem volna a válogatott találkozóra, senki nem viccelődött velem, nem voltak csípős megjegyzések, mindenki komolyan veszi a meccset. Igaz, Oroszországban az az általános közvélekedés, hogy ők a favoritok.

Pedig Moszkvában a szlovák csapat nyert 1:0-ra. Ez mekkora lélektani előny lehet?

Ha egy csapat már legyőzött egy ellenfelet, eleve nagyobb önbizalommal lép pályára, és ez rengeteget számíthat. Az oroszok fejében is ott van annak a mérkőzésnek az emléke, így biztosan nem fognak lebecsülni minket.

A moszkvai meccsen a szlovákok Stoch góljának köszönhetően még az első félidőben vezetést szereztek, de az oroszok mezőnyfölényben játszottak, s a második félidőben folyamatosan nyomás alatt tartották a szlovák kaput. Zsolnán is hasonló játékot várnak tőlük?

Moszkvában ők voltak otthon, és a közönség is hajszolta őket. A nézők most a mi oldalunkon lesznek. Nagyon remélem, hogy az örményektől elszenvedett vereség nem vette el a kedvüket, és szép számban kijönnek a stadionba, elvégre még mindig van esélyünk az Eb-részvételre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?