Katinka sírt a medencében

Kazany.

Kazany. A világcsúcs többet jelent, mint egy olimpiai győzelem Hosszú Katinka számára, aki címét megvédve, rekordidővel nyert aranyérmet 200 méter vegyesen a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek hétfői napján.

„Hihetetlen, hogy három századdal sikerült megjavítanom a világcsúcsot, eddig senki a közelébe sem tudott kerülni. A végén nagyon kellett küzdenem, de megúsztam, hihetetlenül boldog vagyok – nyilatkozta a 26 éves Hosszú Katinka a döntő után az M4-nek. – Amikor a nevemet láttam, és az időt, a világcsúcs WR-jelzése nem volt mellette, úgy gondoltam, hát akkor ez nincs meg. Aztán megláttam, hogy a vége 12. És akkor elsírtam magam. Életemben először sírtam a medencében. Most nem tudtam visszafogni magam.” Nemcsak ő, hanem férje, Shane Tusup is megkönnyezte, hogy történelmet írtak.

A magyar versenyző 2:06,12 perces idővel győzött, ezzel megdöntötte az amerikai Ariana Kukors 2009-ben Rómában felállított 2:06,15 perces rekordját, amelyet még szuperdresszben ért el. „Számomra a világcsúcs többet jelent, mint egy olimpiai arany. Ráadásul egy olyan cápadresszes csúcsot sikerült megdöntenem, amire 2009-ben azt mondták, valószínűleg soha vagy csak évtizedek után fogják megjavítani. Most végre beleélhetem magam abba, amikor valaki elmondhatja magáról, hogy egy varázslatos álma teljesült – mondta Hosszú, aki a döntőből szinte semmire nem emlékszik. – Talán csak az utolsó huszonöt méterre, ami azt jelenti, hogy nagyon jó verseny volt, ki tudtam mindent zárni, kiadtam magamból mindent. A hajrá már nagyon fájt, akkor kezdtem magamhoz térni, hogy húha, itt gondok lesznek, de reméltem, hogy senki nincs a közelemben. Akkor már csak próbáltam odaérni a falhoz, amilyen gyorsan csak tudtam.” Katinka a kazanyi folytatással kapcsolatban csak annyit jegyzett meg, hogy jó formában van... (MTI, index)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?