Kapusgondok az ukránoknál

<p>A társházigazda Ukrajna nem szeretne kikapni első mérkőzésén a kontinenstornán, Oleg Blohin együttesének hálóját azonban a tapasztalatlan Andrij Pjatov fogja védeni.</p>

 

A Sahtar kapusa csak negyedik az ukrán hálóőrök sorában, Sovkovszkij és Dikan viszont sérült, Ribka szervezetében pedig tiltott szert találtak, ezért nem vehet részt az Eb-n. Az ukránoknak meggyűlt a bajuk egyéb szerekkel is: a németországi edzőtáborukban ételmérgezést kaptak, Oleg Blohin máris összeesküvést sejtett a romlott saláta mögött. A szövetségi kapitány nem a legjobb lelkiállapotban várhatja az első meccset: a csapat törökországi edzőtáborozása alatt elhunyt az édesanyja.

A svédek ezzel szemben optimistán készülhetnek a találkozóra: idén mind a négy mecscsüket megnyerték, s Zlatan Ibrahimovic is nagyszerű formában van, az AC Milan öntörvényű támadója 28 góllal a Serie A gólkirálya lett. Fizikailag a svédek mindenképp ellenfelük fölé nőnek: játékosaik átlagban 1,85 centisek, ezzel ők a legmagasabbak a mezőnyben. (bt)

UKRAJNA–SVÉDORSZÁG

Kijev, ma 20.45

Játékvezető: Cakir (török)

 

A VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Pjatov–Huszev, Hacseridi, Mihalik, Rakickij–Tyimoscsuk, Nazarenko, Jarmolenko, Konopljanka–Voronyin, Sevcsenko.

 

Isaksson–Lustig, Mellberg, Granqvist, M. Olsson–Larsson, Svensson, Källström, Elm–Ibrahimovic, Toivonen.

 

EGYMÁS ELLENI MÉRLEG: 3 1 1 1 2:2

 

MI DÖNTHET?

* A hazai pálya. Ukrajna először ad otthont ilyen jelentős sporteseménynek, a szurkolók tizenkettedik játékosként segítik a csapatot.

* Sevcsenko rutinja. Az ukrán csatárnak ez lesz a 109. válogatott meccse, eddig 46-szor volt eredményes címeres mezben.

* Zlatan Ibrahimovic. A svédek klasszisa már sok fontos meccset döntött el góljaival, de ha eldurran az agya, akár negatív hős is lehet.

* Pjatov kapus tapasztalatlansága.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?