Kaposkelecsényi siker a kártyázók miniligájában

Marias.Kaposkelecseny

Immár 23. alkalommal találkoztak verseny keretében a Máriás nevű kártyajáték Ung-vidéki és bodrogközi kedvelői Zétényben, kiegészülve kassai, nagymihályi, tőketerebesi és szobránci meghívottakkal.

A 11 fordulóból álló miniliga zárókörében 49-en küzdöttek a helyezésekért. A két évvel ezelőtt tűzeset következtében megrongálódott kultúrház mára már teljesen felújított falai közt Kukó Miklós polgármester és Horváth Béla, a helyi versenyek főszervezője üdvözölte a játékosokat és kívánt nekik sok sikert és kellő összpontosítást. A maratoni, hétórás verseny során a kassai Zdeno Ambro forgatta a legügyesebben a lapokat. Másodikként a kisgéresi Tóth István zárt, a nagykaposi Repovsky Péter harmadik helyezésével pedig az Ung-vidék is képviselte magát a dobogón.

Összetettben viszont a miniliga első három helyezettje mind az Ung-vidékről került ki. A kaposkelecsényi Juhász János két elsőséget szerezve 560 ponttal végzett az élen. A nagykaposi Bánóczi András egy elsőséget elérve 499 ponttal lett második, a nagyszelmenci Tóth Rudolf 481 pontot begyűjtve harmadik.

„Elsősorban annak örülök a legjobban, hogy két év kényszerű kihagyás után újra ilyen magas létszámban találkoztunk. Külön örömöt jelent számunkra az, hogy nemcsak a Bodrogközből és az Ung-vidékről, de szlovák környezetből is voltak versenyzők, ami jelzésként is értelmezhető, hiszen ezzel a szervezést is elismerik barátaink. Jelenlétük pozitív hatással lehet a versenyre, hiszen régiónk határain túl ilyen módon is népszerűsíteni tudjuk ezt a kártyajátékot.  Mindezeket figyelembe véve kíváncsian várom, várjuk a következő, jövő évben sorra kerülő máriásrendezvényeket, az új bajnoki idényt” – nyilatkozta lapunknak Horváth Béla.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?