Kánikulai futófesztivál Felsőszeliben

ÁGH ISTVÁNFelsőszeli. Harmadik felvonásával folytatódott a Felsőszeli Tíz Kilométeres Futóverseny, mely az előző két kiírást követően immár a két szomszédos település, Alsó- és Felsőszeli szervezésében került lebonyolításra.

ÁGH ISTVÁN

Felsőszeli. Harmadik felvonásával folytatódott a Felsőszeli Tíz Kilométeres Futóverseny, mely az előző két kiírást követően immár a két szomszédos település, Alsó- és Felsőszeli szervezésében került lebonyolításra. A mátyusföldi megmérettetésen ugyancsak nóvumnak számított, hogy a versenytávok kínálatában a gyerekek sportág-népszerűsítő futása, valamint a 3 és a 10 km mellett immár a félmaratoni táv is szerepelt. Idén közel kétszázötvenen futottak, dacoltak a kilométerekkel, a termálfürdőbe csábító rekkenő hőséggel.

„A kánikula a részvételt is befolyásolta, ugyanis csupán a fele jött el azok közül, akik előzetesen neveztek a félmaratonra. Valóban csak a jól felkészültek vállalták a kihívást a leghosszabb távon. Mindent megtettünk azért, hogy biztosítsuk a futók folyadékpótlását, a nézők pedig nemcsak buzdítással segítették, hanem a leleményesebbjei slaggal, vízipisztollyal locsolták meg a lankadni látszó futókat” – ecsetelte a megmérettetés körítését Kontár Ronald, a futás lelkes népszerűsítője, a nemrég már harmadízben megrendezett futóparádé ötletgazdája, főrendezője.

A leghosszabb távon az egykori országos válogatott gyalogló, a kassai Róbert Valíček diadalmaskodott, aki futóként negyvenhat éves korában másodvirágzását éli. Másodikként Švajda Gábor ért célba. Figyelmet érdemel a két csallóközi bronzérmes, az illésházai Kiss László és az egyházgellei Menyhárt Lilla helytállása. A névadó tízezer méteres számban a férfiaknál Marek Hladík, a nőknél Lucia Janečková győzött, a legrövidebb távon, azaz háromezer méteren a vízkeleti Július Korčok és Veronika Ľašová lett első.

„Ezúttal is megjutalmaztuk a leggyorsabb hazai futókat. Örvendetes tény, hogy a két település lakosai közül egyre többen állnak csatasorba versenyünkön, kocognak rendszeresen. Pozitívum, hogy hetvenöt apróság ízlelgette a sportágat a gyerekek erőpróbáján. Első ízben jutalmaztuk meg az erőpróba Kakasát (Sebő László) és Tyúkját (Júlia Guzanová), azaz a legszimpatikusabb férfit és nőt. A két dunaszerdahelyi futó kakast, illetve tyúkot kapott ajándékba. A tombolahúzás győztesei is jól jártak, ugyanis a sportolóknál futóóra volt a fődíj, a nézőknél pedig két belépő a müncheni Audi-kupára. A szervezők ezúttal is gazdag műsorral kedveskedtek a futóknak, kilátogatóknak. A futóverseny mellett megkóstolhatták a halászlé- és gulyásfőző verseny remekeit – fűzte tovább a gondolatsort a főszervező, aki ezúttal a három kilométeres távot teljesítette. – Köszönöm mindenkinek, aki támogatott, segített a szervezésben. Jövőre folytatjuk, június 11-én lesz a futóverseny Felsőszeliben.”

Eredmények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?