Kaliská leiskolázta a mezőnyt

Penrith. Négy érmet szereztek a szlovák versenyzők az Ausztráliában rendezett 29. víziszlalom-világbajnokságon. A legjobban Elena Kaliská szerepelt, aki fölényesen nyert női K1-ben.

Kaliská győztes csatát vívott a hullámokkalSITA-felvételAz athéni olimpia aranyérmese, a 2004-es év legjobb szlovákiai sportolója első vb-elsőségét ünnepelhette szombaton. Mind az elődöntőben, mind pedig a fináléban hibátlan teljesítményt nyújtott, és majdnem három másodperces előnnyel végzett az élen. „Nem törődtem az ellenfelekkel, csak arra összpontosítottam, hogy kockáztatás nélkül, minél gyorsabban tegyem meg a távot. Sikerült, nagyon boldog vagyok. Egy kicsit azért izgultam a rajt előtt, mert korábban gyengébb eredményeket értem el, ám a világbajnokságon remek formában voltam, ez is azt bizonyítja, sikeres volt a felkészülés.” Balszerencséje volt viszont a csehek kétszeres olimpiai bajnokának, Štěpánka Hilgertovának, aki háromszor is hibázott a döntőben, s leszorult a dobogóról.

Az ötszörös világbajnok Michal Martikán a finálé előtt még vezetett, azonban a sorsdöntő pillanatban hozzáért a kapuhoz, amiért kétmásodperces büntetést kapott, s elúszott az elsőség. „Elérhető közelségben volt az aranyérem, de nem jött ki a lépésem, végül örülök a bronznak is...”

Vasárnap, a zárónapon kitett magáért a Milan Kubáň, Marián Olejník kenupáros, amely – bravúros teljesítményt követően – ezüstérmet harcolt ki. Leszerepeltek viszont a kétszeres olimpiai bajnok Hochschorner testvérek, még a fináléba sem jutottak be, csupán a 11. helyen kötöttek ki. Azzal is kevesen számoltak, hogy a kajakosoknál Peter Cibák a 3., Ján Šajbidor pedig a 7. helyen végez. (t, s)

PENRITH-I KRÓNIKA

C1: 1. Robin Bell (ausztrál) 209,26 (0); 2. Tony Estanguet (francia) 209,47 (4); 3. Michal Martikán 210,64 (2); ... 6. Juraj Minčík 214,99 (0); ... 12. Alexander Slafkovský (mindhárom szlovák) 110,16 (2).

K1, nők: 1. Elena Kaliská (szlovák) 219,86 (0); 2. Mandy Planert (német) 222,69 (0); 3. Peggy Dickens (francia) 229,38 (2).

C2: 1. Christian Bahmann, Michael Senft (német) 224,40 (0); 2. Milan Kubáň, Marián Olejník (szlovák) 229,02 (0); 3. Marcus Becker, Stefan Henze (német) 230,49 (4); ... 6. Peter és Ladislav Škantár (szlovák) 232,85 (0); ... 11. Pavol és Peter Hochschorner (szlovák) 121,44.

K1, férfiak: 1. Fabian Dörfler (német) 201,35 (0); 2. Fabien Lefevre (francia) 204,09 (1); 3. Peter Cibák 207,25 (2); ... 7. Ján Šajbidor (mindkettő szlovák) 209,78 (6). (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?