Játszik és nyer a DAC!

Dunaszerdahely. Hazai pályán tovább folytatódott a dunaszerdahelyiek szárnyalása. Ennek a nagy múltú pozsonyi Slovan látta kárát, hiszen szombaton keserű szájízzel hagyták el a DAC-stadiont.

Michal Drobný (középen) a DAC 2. gólját lövi Kiss Dániel (balról) hálójábaÖrzsik Ödön felvételeMár az első támadásból vezethettek volna a csallóköziek. A 12. másodpercben Zlacký tört be a vendégek 16-osába, lövését Kiss remek vetődéssel a szélvészgyors hazai csatár elé tenyerelte, aki már nem tudott duplázni. A 4. percben Kundra bombája csupán centiméterekkel süvített el a felső léc felett. A 19. percben Olejník fejese célt tévesztett. Az első félóra végén Hanták hámozta át magát Konečnýn, Varadínhoz passzolt, ám a Slovan-csatár lövése Hrabáčról szögletre vágódott. A vendégek újabb veszélyes akciójánál pedig Kobr remekelt, aki lábbal hárította Suchý próbálkozását. „A szünetben arra kértem a fiúkat, folytassák bátran offenzívájukat, a támadójáték előbb-utóbb meghozza gyümölcsét” – nyilatkozta a meccs után Štefan Horný, a győztes csapat vezetőedzője. Igaza lett. A vendéglátók góllá érlelték nyomasztó mezőnyfölényüket. A 65. percben a Slovan ötösében pattogó labdára Olejník héjaként csapott le, s a kapu torkából a hálóba célzott. Két perc elteltével 10 főre fogyatkoztak a fővárosiak. Hanták begyűjtötte második sárgáját, s mehetett zuhanyozni. A 69. percben jobbhátvéd Konečný elfutása után ismét parázs jelenet szemtanúi voltak a nézők, az eredmény azonban nem változott. A 74. percben egyenlíthettek volna a pozsonyiak, de Polgár az ötösről belsővel Kobr ölébe emelt. A 82. percben egy villámgyors hazai támadás végén Bognár lövését Kiss csak a mezőnybe tolta, a berobbanó Drobný pedig a hálóba pofozta a labdát. „Játszik a DAC!” skandálták felállva a tűzbe jött hazai szurkolók. Az élvonalbeli mércével is bátran mérhető színvonalas párharc hajrájában az ősszel idegenben gólképtelen Slovan szépíthetett volna, ám Sloboda alsó sarokba tartó bombáját Kobr szögletre ütötte, majd a hosszabbításban Sloboda és Habai elöl tisztáztak önfeláldozóan a hazai védők. „Két gólt rúgott, és megérdemelten nyert a DAC” – fogalmazott a pozsonyiak szakvezetője Štefan Zaťko, aki az újságírók további kérdéseire már nem óhajtott válaszolni... (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?