Illésházai diadal jókai segédlettel

régiófoci
Nyárasd/Illésháza. |

A felnőttek elbukták a döntőt, az idősebb diákok (U15) korosztályában azonban illésházai elsőség került a krónikába a Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért lezajlott téli erőpróbán.

Tegyük hozzá: jókai segédlettel. Az illésházaiak ugyanis az utánpótlás-korosztályban együttműködnek, közös csapatot alkotnak a jókaiakkal.

A nyárasdi sportcsarnokban előbb két négyes csoportban körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a csapatok a pontokért. Az előcsatározások a felső-csallóközi alakulatok (1. FC Roma Nagymagyar, Illésháza) hegemóniája jegyében zajlottak. A csoportmeccseket követően a helyosztókat rendezték. Ebben a szakaszban a játékosok már fukarkodtak a találatokkal, öt párbaj közül háromban rendes játékidőben nem született döntés, a győztesről büntetők döntöttek. Így volt ez a két veretlen felső-csallóközi kollektíva előadásában zajló fináléban is. A hétmétereseknél az illésházaiak – akiknek a hálója a torna öt találkozóján csupán egyszer rezdült – bizonyultak pontosabbnak: 2:1-re nyerték a döntőt.

A tornának előzményei is voltak. Előző nap Felsőszeli csapatával játszottunk felkészülési mérkőzést. Az eredeti elképzeléseimmel ellentétben négy kerettag nem tartott velem Nyárasdra. Reggel korán keltünk, háromnegyed 7-kor indultunk a helyszínre. Ami az elvárásokat illeti ,nem lehettem, nem is voltam maximalista. Természetesen bíztam védenceimben” – nyilatkozta lapunknak Farkas Ádám, a tornagyőztes edzője.

Az első két meccset kapott gól nélkül húzták be az illésházaiak.

„Az ekecs-apácaszakállasiak elleni összecsapáson egy szarvashibát követően döntetleneztünk. Mérges voltam. A következőn, a kisudvarnokiak elleni presztízscsatán, taktikailag kiválót nyújtottunk, ismét ikszeltünk. Már a meccset megelőzően tudtuk, hogy a döntőbe való jutáshoz nekünk elég a pontosztozkodás. A szombati terhelés már éreztette hatását. A nagymagyariak elleni döntő rangadó volt a javából. Kihagytuk a ziccert, egy perccel a meccs vége előtt az ellenfél játékosa a kapufát találta telibe. Ez a találkozó is gól nélküli döntetlennel fejeződött be. Kapusunk remeklésének (is) köszönhetően büntetőkkel ismét mi nyertük a csatát és a trófeát. A nagy igyekezetnek, a játéktudásnak köszönhetően az élen végeztünk. Minden játékosom dicséretet érdemel. Természetesen nekünk is vannak egyéniségeink, Angyal Márk, Bódis Marko és Charles Elshadai Osarogiagbon nevét külön kiemelném. A szülőket is beleértve mi egy nagy család vagyunk” – fogalmazott a sikerkovács, akinek a tanítványai tavaly Mátyusföld, idén pedig Csallóköz legjobbjai lettek az U15-ös korosztályban.

Az erőpróba győztese a területi szövetség elnökének vándorserlegével távozott a helyszínről. A kollektívák emléklapot és focilabdát kaptak, a torna legjobb kapusát, mezőnyjátékosát és góllövőjét pedig különdíjjal jutalmazták.

Érdekes

TORNAKRÓNIKA

Csoportmérkőzések: Topoľníky–Mliečno 0:0, Nový Život–Vrakúň 2:0, g.: Sap–Orechová Potôň 3:1, Okoč-Sokolec–Malé Dvorníky 0:1, Mliečno–Sap 0:2, Vrakúň–Okoč-Sokolec 0:1, 1 FC Roma Zlaté Klasy–Topoľníky 2:1, Lehnice–Nový Život 0:2, Sap–1. FC Roma Zlaté Klasy 1:2, Okoč-Sokolec–Lehnice 1:2, Orechová Potôň–Mliečno 1:0, Malé Dvorníky–Vrakúň 0:0, 1. FC Roma Zlaté Klasy–Orechová Potôň 1:0, Lehnice–Malé Dvorníky 1:2, Topoľníky–Sap 1:1, Nový Život–Okoč-Sokolec 1:1, Orechová Potôň–Topoľníky 2:2, Malé Dvorníky–Nový Život 0:0, Mliečno–1. FC Roma Zlaté Klasy 0:2, Vrakúň–Lehnice 0:0.

Helyosztók – a 9. helyért: Mliečno–Vrakúň 0:1, a 7. helyért: Topoľníky–Okoč-Sokolec 1:1 – büntetőkkel 2:1, az 5. helyért: Orechová Potôň–Lehnice 1:4, a 3. helyért: Sap–Malé Dvorníky 0:0 – büntetőkkel 1:2, döntő: 1. FC Roma Zlaté Klasy–Nový Život 0:0 – büntetőkkel 1:2.

Díjazottak – a legjobb kapus: Botló Mário (1. FC Roma Zlaté Klasy); a legjobb mezőnyjátékos: Charles Elshadai Osarogiagbon (Nový Život); a gólkirály: Kiss Justin (1. FC Roma Zlaté Klasy).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?