Sport

Idén Ádámkáért Fut a Falu Hodoson

Hodos | Szombaton az ínyencfalatoké, a szórakozásé lesz a főszerep, de a Nemeshodosi Nagy Lakoma szervezői a mesterszakácsok, a neves előadók bemutatói mellett a sportkedvelőknek is bizonyítási lehetőséget kínálnak.
Ágh István

2019. augusztus 9. 08:00

Illusztrációs felvétel (Képarchívum)

Messze földön híres rendezvényüket futóverseny is színesíti. „Immár ötödik alkalommal zajlik a Fut a Falu névre keresztelt futóverseny, melyen a gyerekek és a felnőttek egyaránt rajthoz állhatnak. A versenytáv nem változott, a gyerekek 200 métert futnak, a felnőttek 5 kilométert teljesítenek. Az viszont újdonságnak számít, hogy ezúttal a résztvevők a sportolás mellett jótékonykodnak. A felnőttektől ugyanis 7 euró rajtdíjat kérünk. A befolyt összeget a légzési nehézségekkel küzdő gellei kisfiú, Méry Ádámka megsegítésére, pontosabban rehabilitációs kezelésére fordítjuk” – tájékoztatta lapunkat a főszervező Varga Balázs. Nevezni reggel nyolc órától lehet a hodosi futballpálya bejárata előtt. Délelőtt kilenckor a gyerekek állnak csatasorba, s az apróságok sportág-népszerűsítő futását a felnőttek 5 kilométeres viadala követi. A nők és a férfiak egyszerre rajtolnak el, a megmérettetésre futók és kocogók egyaránt nevezhetnek. A kilométereket ezúttal is a község utcáin róják a résztvevők. „A futókat és a kocogókat emléklappal, éremmel jutalmazzuk. Természetesen frissítővel is szolgálunk. Erre szükség is lesz, hiszen rekkenő hőségre van kilátás. A versenytávok dobogós helyezettjei serleggel távoznak a versenyről. Egyébként a futók a viadalt követően belépőjegyet is kapnak a Nagy Lakoma műsorára. A vonzó kínálatra való tekintettel érdemes lesz ellátogatni településünkre” – invitálta a sportolni vágyókat rendezvényükre Varga Balázs főszervező. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?