Hosszabbítás után a Los Angeles vezet a döntő első meccse után

<p>Hosszabbítás után a kétgólos hátrányból felálló Los Angeles Kings 3-2-re nyert a vendég New York Rangers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley Kupa-döntőjének első mérkőzésén.</p>

A győztes gólt Justin Williams ütötte a 65. percben. Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc következő felvonását magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezik ugyancsak a kaliforniai metropoliszban. Stanley Kupa, döntő, 1. mérkőzés:Los Angeles Kings-New York Rangers 3-2 (1-2, 1-0, 0-0, 1-0), hosszabbítás után gól: Clifford (18.), Doughty (27.), Williams (65.), illetve Pouliot (14.), Hagelin (16.) Nagy lendülettel kezdett a 2012-ben bajnok hazai együttes, ám a nyomás nem hozott gólt. Sőt, egy kiugrás után Pouliot lőtt a jobb felső sarokba. Kisvártatva emberelőnyhöz is jutott a Kings, azonban Hagelin lekorcsolyázta a teljes védelmet, kísérletét Quick védte, azonban a segíteni igyekvő védőről, Vojnovról bepattant a pakk. Rákapcsolt a Los Angeles, és két perc múlva szépített: Carter centerezését Clifford éles szögből vágta a léc alá.    A második harmadban is inkább a hazaiak irányítottak, és egy szép cselsorozat végén a hátvéd Doughty egyenlített. A folytatásban szinte felborult a pálya, a harmadik játékrészben 20-3-ra nyerte a kapura lövést a Kings. Ekkor a Rangers kapusa, Lundqvist tartotta a lelket a többiekben. A záró percben mégis megnyerhette volna a meccset a New York-i brigád: a szélvész gyors Hagelin emberhátrányban lépett ki, a bal felső sarokra tartó lövését Quick védte bravúrral.    A hosszabbítás 5. percében a letámadott Girardi elveszítette egyensúlyát, a saját harmadában elveszítette a korongot, majd Williams higgadtan a jobb felső sarokba emelt. Ezzel nyerte meg a finálé nyitó felvonását a Kings. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?