Hetedszerre győzelem

Megszerezte második győzelmét a rimaszombati csapat: a labdarúgó Corgoň Liga 3. fordulójában egyetlen góllal nyert az Inter ellen. Döntetlent hozott a besztercebányai és Vág-menti rangadó, otthon tartotta a pontokat az Artmedia.

Fodrek lábáról a kapuba tart a labda a ligeti mérkőzésenTASR-felvételHetedik alkalommal találkozott az élvonalban a rimaszombati csapat a pozsonyi Interrel, s bizony a statisztika nem sok jót jósolt a hazaiaknak, hiszen az eddigi hat találkozón rendre sárga-feketék játékosai hagyhatták el győztesen a pályát. De változnak az idők, az egykor bajnokesélyes pozsonyiak most idei első pontjaik megszerzése reményében érkeztek Rimaszombatba.

„Játsszatok úgy, mint a csehek, és jó lesz” – adta meg a győzelem recepjtét egy hazai szurkoló az összecsapás kezdetét jelző sípszó előtt, s bár az újonc játéka azért elmaradt az Eb-bromzérmes csapat stílusától, egyvalamiben mégis párhuzamot vonhatunk a gömöriek és a cseh válogatott között: a győztes gólt egy kék cipős futballista szerezte.

A kék csukában játszó Maruniak már a 9. percben betalált: Piszár önzetlen átadása után lőtt a hálóba. Egyébként nem ez volt az első hazai helyzet a mérkőzésen, Hadviger már két perccel korábban megszerezhette volna vezetést, fejese azonban elkerülte a kaput. A kezdeti iram az első negyedóráig tartott, s mivel a vendégek is főleg a védekezésre összpontosítottak, a szünetig más helyzet nem akadt.

Fordulás után újra belelendült az újonc, s a csapatkapitány Piszár kétszer is gólt lőhetett volna, ám előbb a kapufa, majd a kapus hárított. A második félidőben az Inter is nagyobb sebességre kapcsolt. A 61. percben már Benko is verve volt, ám Brezík a pozsonyiak legnagyobb helyzetét puskázta el, lágy emelése a kapu mellett ért földet. A hátralévő percekben a feltámadó viharos szél és az esőtől csúszós pálya jócskán megnehezítette a védők és a kapusok dolgát, de gól már nem esett. A rimaszombatiak így megszakították a fővárosiak elleni rossz sorozatukat, míg az Inter vereségi sorozata továbbra is folytatódik. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?