Hervad már ligetünk

Pozsony. Idézhetnénk a költőt a Petržalka futballozását nézve az Inter elleni I. ligás mérkőzésen. Bizony, díszei hullanak a tavaly még legkomolyabb bajnokaspiránsnak. Bűn rosszul játszott, s örülhet, hogy a sárga-feketék fiatal csapata a negyedik gól után megkegyelmezett neki.

Kunzo (balról) és a ligeti Šoltis párharcaTASR-felvételPozsony. Idézhetnénk a költőt a Petržalka futballozását nézve az Inter elleni I. ligás mérkőzésen. Bizony, díszei hullanak a tavaly még legkomolyabb bajnokaspiránsnak. Bűn rosszul játszott, s örülhet, hogy a sárga-feketék fiatal csapata a negyedik gól után megkegyelmezett neki.

Mindkét együttes gyors iramban kezdett focizni, a sok pontatlanság azonban szertelenné tette a játékot, olyannyira, hogy a 16. percben a menteni igyekvő Gáspár öngóllal vezetéshez juttatta a vendégeket. De meddig tartott ez? Bő hét perccel később góllá érett az állandóan kezdeményező Inter sokadik célirányos kombinációja: Halenár értékesítette Lelkeš beadását. Óriási tempót diktáltak Pecze Károly edző védencei, szellemesen, könnyedén és gyorsan szőtték támadásaikat, szinte állva hagyták ellenfelüket, amely érezve, hogy kevés esélye van, küzdeni is elfelejtett, nem látta értelmét. Törvényszerűen jött a második gól, a 16-oson belül elakasztották a technikás trükkökkel operáló Drobňákot, s a megítélt büntetőt Lelkeš értékesítette. Az Inter elegáns játékának csúcsa Halenár gólja volt: mintegy 23 méterről parádésan kilőtte a felső sarkot (44.). A nagy kedvvel játszó sárga-feketék a szünet után is okították ellenfelüket, élvezték a játékot, amolyan örömfutballt produkálva lankadatlanul mentek előre, nehéz volt őket megállítani. A 61. percben Halenár beadását Tomčák küldte a hálóba. Egyértelművé vált az Inter fölénye, tapsolt a nézőtér (nemcsak a tizenéves süvölvények, hanem meglett emberek is a tribünön), s úgy tűnt, tíz gólig meg sem állnak a hazaiak. De csak egy kapufáig jutottak (Halenár). Megkegyelmeztek az anyátlanul, lehetetlenül, szétesőn futballozó (futballozó?) ligetieknek.

Inter-parádé volt hát a Disznólegelőn (Pasienky), a csapat minden tekintetben lenullázta ellenfelét, sziporkázó támadó játékát gólokkal, lövésekkel is megtoldotta. Tíz lökete tartott kapura (hat mellé) ellenfele csak egyig jutott – Gáspár jóvoltából. Kell ehhez kommentár?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?