Hertha BSC: megsérült Dárdai Pál

<p>Megsérült Dárdai Pál, a berlini Hertha BSC és a magyar válogatott labdarúgója. A kiváló középpályás az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy az előző napi edzésen jobb térdében erős roppanást, illetve fájdalmat érzett.</p>

Ez a térde már a téli szezon végén is rakoncátlankodott, de végigjátszotta az utolsó mérkőzéseket, s a téli pihenő idején sem volt semmi gond. Az alapozás első napjaiban azonban ismét elkezdődtek a fájdalmak. A szerdai sérülés után az orvosok azonnal megvizsgálták és megröntgenezték a gondot okozó testrészt, de komolyabb problémát nem találtak. Injekciós kezelést kapott, s egyelőre 6-8 napos kényszerpihenőre "ítélték".

Ha a fájdalom elmúlik, azt követően megkezdheti - egyelőre csak az óvatos - kocogást, később pedig már a komolyabb edzéseket is. Ha viszont a jobb térd nem javul, valószínűleg artroszkópiás beavatkozásra lesz szükség - mondta el Dárdai. A 33 éves labdarúgó - aki az elmúlt szezonban ismét a Hertha egyik legfőbb erőssége volt - bízik abban, hogy ott lehet a január 31-i rajton, a Frankfurt elleni hazai bajnoki mérkőzésen. Csapata egyébként nagy reményekkel vág neki a tavaszi szezonnak, különös tekintettel arra, hogy a télit a klub fennállása óta az egyik legjobb pozícióban, a harmadik helyen, a Hoffenheim és a Bayern München mögött zárta.

Ha viszont műtétre lesz szükség, a magyar középpályás a Hertha első mérkőzésein aligha lehet ott. Saját jövőjével kapcsolatban Dárdai derűlátóan nyilatkozott. Az MTI-nek megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a Hertha szerződést hosszabbít vele. A jelenleg érvényben lévő, 2 évre szóló szerződés a szezon végén jár le, s még 8 mérkőzést kell játszania ahhoz, hogy az automatikusan újabb egy évvel meghosszabbodjon. Az újságok ugyanakkor arról írtak: a német fővárosban rendkívül népszerű magyar játékos az elmúlt mérkőzéseken olyan kiváló teljesítményt nyújtott, hogy szerződését minden körülmények között meghosszabbítják. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?