GALÉRIA: Hazai pályán kapott ki a DAC a nagyszombati Spartak ellen

dac

A DAC labdarúgócsapata hazai pályán 1:0-ra kikapott a nagyszombati Spartaktól a labdarúgó Fortuna Liga alapszakaszának utolsó, 22. fordulójában.

A DAC kezdőcsapatából hiányzott a sérült Simic és az eltiltott Davis, Kalmár csak a kispadon kezdett. Az első félidőben a vendég nagyszombatiak játszottak veszélyesebben, látszott, hogy számukra nagyobb tétje van a meccsnek. Alex Szobczyk találatával a 14. percben a vezetést is megszerezték. A DAC ismét tanácstalannak tűnt támadásépítés terén, ennek orvoslására Hélder Cristovao vezetőedző már a 40. percben becserélte Kalmár Zsoltot.

A második félidő elején aztán a tréner lecserélte a jól játszó Balicot, amivel általános megdöbbenést váltott ki a stadionban. A helyére érkező Németh Krisztián ezúttal nem tudott sokat hozzátenni a csapat játékához. A DAC tartós mezőnyfölényt csak a 60. perc után tudott kialakítani, miután a Spartak jobbhátvédjét, Turňát második sárga lapja után kiállították. A hazai csapat az utolsó harminc percben több ziccert is kialakított, de Ramírez kihagyta mindkét nagy helyzetét. A kontrákra játszó nagyszombatiak ugyanakkor növelhették volna előnyüket a második félidőben. Az egyébként is indulatokkal teli mérkőzést a ráadás tette még feszültebbé, többször alakult ki lökdösődés a csapatok között, a vendégek játékosa, Orlandic pedig  ijesztő fejsérülést szenvedett egy ütközés után.

Galéria

„A nagyszombatiak az első félidőben jobban játszottak. A második félidőben jól reagáltunk a mérkőzés alakulására, de jól védekezett az ellenfél. Csalódottak és szomorúak vagyunk. Ami Balic lecserélését illeti, ő már félidőben jelezte, hogy fáradt, ezért csak tíz percet adtunk neki a második félidőben”

– nyilatkozta Hélder Cristovao a mérkőzés után.

A DAC a harmadik helyen zárta az alapszakaszt, míg a nagyszombatiak ennek a győzelemnek köszönhetően bejutottak a felsőházba, így a két csapat ebben a szezonban még két alkalommal megküzdhet egymással.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?