Hat új játékos a komáromi kosarasoknál

Komárom |

<p>Kicserélődött amerikai hármas, megmaradt stabil törzsgárda és három komoly szlovák igazolás – a hazai extraligás férfi kosárlabdaklubok közül a tavalyi ezüstérmes komáromi MBK Rieker hozta elsőként nyilvánosságra az új idényre szóló játékoskeretét.</p>

„Lényegében lezártuk a keretet, az összeállítás úgy 90 százalékra kialakult. A tavalyi csapatból a cseh Jan Kratochvíl mellett Martin Biňovský, Martin Bílik és Lukáš Dubovský is aláírt. Fratišek Rón vezetőedző emellett három ifistára, Matúš Jurčinára, Adam Čerňanskyra és Patrik Petrovskýra is számít a felkészülés folyamán”– mondta el lapunknak Paulík József, a komáromiak klubmenedzsere. Vladimír Klár műtét után lábadozik, visszatérésének időpontja még kérdéses, mint ahogy Michal Maslík szereplése is, akinek változtatnia kell a kosárlabdához való hozzáállásán. Rajtuk kívül hat új szerzemény pattogtatja majd a labdát a piros-fehéreknél.

„Volt egy elképzelésünk Rón edzővel, hogy mit szeretnénk játszani, ehhez kerestük a megfelelő kosarasokat. Azt szerettük volna, hogy úgy, mint az elmúlt idényben, legyen a csapatban jó kinti dobó, legyenek harcias védőink, legyen labdaszerzőnk, azaz minden típusú játékosunk. Így 17-18 névből válogattunk az igazolások során” – árulta el Paulík. Marek Kozlík a pilzeniektől jön, a saját nevelésű Ladislav Stojanov a lévaiaktól tér vissza a Riekerhez, Ondrej Šoška pedig a megszűnését nemrég bejelentő zsolnai klubtól érkezik a komáromiakhoz. „A csapat átlagéletkora 23 év körül volt, így kellett egy vén róka. A volt válogatott Šoška az egyik legtapasztaltabb center az extraligában. Zsolnán mindig hozta a formáját, ráadásul kintről is jól dob – jellemezte a 33 éves kosarast Paulík.

Természetesen a három új amerikai légióst kevésbé ismerheti a Rieker vezetése. „A menedzsereikkel kommunikáltunk, egy Spanyolországban élő volt játékosunknak pedig elküldtük a róluk kapott információkat, hogy erősítse meg vagy cáfolja azokat” – mondta ezzel kapcsolatban a klubmenedzser. Az eddigi első számú irányítót, Jonathon Jonest a 25 éves Christopher Charles Lowe pótolhatja, aki litván klubokban is megfordult már. A 23 esztendős center, Kevin Thompson ellenben még sosem játszott Európában – csakúgy, mint kortársa, a hármas és négyes posztokon is bevethető Nasir Robinson sem.

A távozókkal kapcsolatban Paulík elmondta, legtöbbjükről nem is tudják, hol folytatják pályafutásukat. „Meg akartuk őket tartani, de a menedzsereikkel nem tudtunk megegyezni, és értelmetlennek tartottuk, hogy elkezdjünk licitálni. Nem is érdeklődtünk, hova igazolnak. Ez történt Szabó Péter esetében is, aki visszatért Magyarországra. Ami pedig a célokat illeti, változatlanok maradtak: be akarunk kerülni a legjobb négybe, ami így helyet biztosítana nekünk az állítólag egy év múlva induló cseh–szlovák bajnokságban is” – tette hozzá Paulík. A felkészülést augusztus elején kezdik el a komáromiak, az extraligás küzdelmek októberben rajtolnak.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?