Három csapat kilépett a lévai bajnokságokból

Oroszkai csapat
Garamtolmács/Palást/Oroszka |

Megfogyatkozott a csapatok száma a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség által irányított bajnokságokban. Ezáltal a három kategóriában folyó pontvadászatba 33 alakulat kapcsolódik be, ha még folytatódna a szezon – az őszi idényben hárommal több kollektíva viaskodott egymással. 
 

Garamtolmácsi búcsú
A VI. MEVASPORT liga alsóházában bukdácsoló 3600 lakost számláló kisváros gárdája a tavaszi idény megkezdése közben dobta be a törülközőt, és nem utazott el a felsőtúriak elleni megmérettetésre. „Az elmúlt év utolsó napjaiban részt vettem a klub közgyűlésén, amelyen lemondott az egész vezetőség. Most pedig arról értesültem, hogy a felnőttcsapatot kijelentették a bajnokságból. Közben tudomásomra jutott, hogy a szülők felelősséget és elkötelezettséget éreznek az U11-es és az U15-ös focistapalánták iránt, így új polgári társulást hoznak létre. Köztudott rólam, hogy a sportot nemcsak szeretem, de támogatom is, természetesen ez most sem lesz másképp” – nyilatkozta egy internetes oldalnak Miroslav Kupči garamtolmácsi polgármester.


Palásti vég
A komoly focimúlttal büszkélkedő, egykoron az V. ligát is játszó palástiak a 2017/2018-as idényben intettek búcsút a VI. MEVASPORT ligának, és a hetedik vonalban folytatták szereplésüket. Az őszi, nagykoszmályiak elleni idényzáró meccsre mindössze tizenegy épkézláb játékost sikerült összekaparniuk. „Már hosszú ideje játékoshiánnyal küzdünk, öten külföldön, négyen pedig Pozsonyban dolgoznak. Ráadásul Heimlich Csaba hosszú ideje sérüléssel bajlódik. Döntésünket fájó szívvel hoztuk meg, de más kiutat nem igazán láttunk. Az utánpótlásképzés és -nevelés sajnos el volt hanyagolva, megközelítően nyolc éve nincs diák-, illetve ificsapatunk. 


A polgármesteri hivatal messzemenően támogatta a klubot, ám ez is kevés volt a folytatáshoz. Az idősebbek sem emlékeznek rá, hogy mikor maradt községünk foci nélkül” – kesergett Kneizel Marcel palásti klubelnök.


Oroszka: fakó nélkül
Kevés falu dicsekedhet azzal, hogy két alakulatot képes kiállítani. Az oroszkai fakó a kisölvedi „testvéregyesület” megszűnését követően a 2016/2017-es idényben jött létre és a VIII. ligában szerepelt. „Sajnos képtelenek voltunk a megkezdett úton haladni, ugyanis a csapatnál az utóbbi időszakban létszámbeli és minőségi nehézségek merültek fel. A környező települések klubvezetői jó néhány labdarúgónkat kedvező ajánlatokkal csábították el, így folyamatosan töpörödtünk. Mára ismét csak egy csapatunk maradt, amely a VI. MEVASPORT liga 10. helyén tanyázik. Pillanatnyilag húsztagú játékoskerettel rendelkezünk” – tájékoztatott Dávid Roman, az oroszkaiak fáradhatatlan klubelnöke.


Közben az illetékes szervek döntést hoztak mindhárom esetben. „A bajnokságból kilépett csapatok őszi eredményeit annuláltuk. A palástiak és az oroszkaiak egyaránt 165 eurós büntetésben részesültek. 
A garamtolmácsiaknak eredetileg 330 eurós bírság járt volna, de mivel a kijelentkezésről szóló értesítést csupán a nyitóforduló napján jutatták el hozzánk, kénytelenek lesznek 660 eurót átutalni a szövetség számlájára” – közölte Saliga József, a területi szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?