Sport

Három csapat kilépett a lévai bajnokságokból

Garamtolmács/Palást/Oroszka | Megfogyatkozott a csapatok száma a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség által irányított bajnokságokban. Ezáltal a három kategóriában folyó pontvadászatba 33 alakulat kapcsolódik be, ha még folytatódna a szezon – az őszi idényben hárommal több kollektíva viaskodott egymással.
Ábel Gábor

2020. március 26. 09:02

Oroszkai csapat
A fotón még együtt a két oroszkai csapat ⋌(Képarchívum)

Garamtolmácsi búcsú
A VI. MEVASPORT liga alsóházában bukdácsoló 3600 lakost számláló kisváros gárdája a tavaszi idény megkezdése közben dobta be a törülközőt, és nem utazott el a felsőtúriak elleni megmérettetésre. „Az elmúlt év utolsó napjaiban részt vettem a klub közgyűlésén, amelyen lemondott az egész vezetőség. Most pedig arról értesültem, hogy a felnőttcsapatot kijelentették a bajnokságból. Közben tudomásomra jutott, hogy a szülők felelősséget és elkötelezettséget éreznek az U11-es és az U15-ös focistapalánták iránt, így új polgári társulást hoznak létre. Köztudott rólam, hogy a sportot nemcsak szeretem, de támogatom is, természetesen ez most sem lesz másképp” – nyilatkozta egy internetes oldalnak Miroslav Kupči garamtolmácsi polgármester.


Palásti vég
A komoly focimúlttal büszkélkedő, egykoron az V. ligát is játszó palástiak a 2017/2018-as idényben intettek búcsút a VI. MEVASPORT ligának, és a hetedik vonalban folytatták szereplésüket. Az őszi, nagykoszmályiak elleni idényzáró meccsre mindössze tizenegy épkézláb játékost sikerült összekaparniuk. „Már hosszú ideje játékoshiánnyal küzdünk, öten külföldön, négyen pedig Pozsonyban dolgoznak. Ráadásul Heimlich Csaba hosszú ideje sérüléssel bajlódik. Döntésünket fájó szívvel hoztuk meg, de más kiutat nem igazán láttunk. Az utánpótlásképzés és -nevelés sajnos el volt hanyagolva, megközelítően nyolc éve nincs diák-, illetve ificsapatunk. 


A polgármesteri hivatal messzemenően támogatta a klubot, ám ez is kevés volt a folytatáshoz. Az idősebbek sem emlékeznek rá, hogy mikor maradt községünk foci nélkül” – kesergett Kneizel Marcel palásti klubelnök.


Oroszka: fakó nélkül
Kevés falu dicsekedhet azzal, hogy két alakulatot képes kiállítani. Az oroszkai fakó a kisölvedi „testvéregyesület” megszűnését követően a 2016/2017-es idényben jött létre és a VIII. ligában szerepelt. „Sajnos képtelenek voltunk a megkezdett úton haladni, ugyanis a csapatnál az utóbbi időszakban létszámbeli és minőségi nehézségek merültek fel. A környező települések klubvezetői jó néhány labdarúgónkat kedvező ajánlatokkal csábították el, így folyamatosan töpörödtünk. Mára ismét csak egy csapatunk maradt, amely a VI. MEVASPORT liga 10. helyén tanyázik. Pillanatnyilag húsztagú játékoskerettel rendelkezünk” – tájékoztatott Dávid Roman, az oroszkaiak fáradhatatlan klubelnöke.


Közben az illetékes szervek döntést hoztak mindhárom esetben. „A bajnokságból kilépett csapatok őszi eredményeit annuláltuk. A palástiak és az oroszkaiak egyaránt 165 eurós büntetésben részesültek. 
A garamtolmácsiaknak eredetileg 330 eurós bírság járt volna, de mivel a kijelentkezésről szóló értesítést csupán a nyitóforduló napján jutatták el hozzánk, kénytelenek lesznek 660 eurót átutalni a szövetség számlájára” – közölte Saliga József, a területi szövetség sporttechnikai bizottságának elnöke.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
A ciprusi javaslatot várják az euróövezeti pénzügyminiszterek

Már csak két napig lehet igényelni az áprilisi támogatást

Komárom

Lesz-e idén Karva-Párkány kerékpárút?

Marian Kotleba

A szakértő szerint az 1488-as számszimbólum a neonáci ideológiára utal

Zuzana Čaputová

Čaputová figyelemmel kíséri az Őrmezőn talált toxikus hulladék problémáját

Minneapolis lángokban, a tüntetők felgyújtottak egy rendőrőrsöt

Minneapolis lángokban, a tüntetők felgyújtottak egy rendőrőrsöt

Roger Federer

Ő volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.