Hamšík és Lobotka klubot válthat a közeljövőben

Hamšík

Több szlovák válogatott futballista csapatot válthat a nyári átigazolási időszakban, a leggyakrabban Stanislav Lobotka, Milan Škriniar és Marek Hamšík nevét emlegetik.

Hamšík már 11 éve a Napoliban játszik, karácsonykor megdöntötte Diego Maradona 115 találatos gólcsúcsát, így már a szlovák futballista a klub rekordere. A 30 esztendős irányító középpályás rendkívül vonzó ajánlatot Kínából. A hírek szerint évente legalább 15 millió eurót keresne, ami a nápolyi jövedelmének közel az ötszöröse. „Egyelőre a válogatott meccsekre összpontosítok, utána majd elválik, hogyan tovább. Még hároméves szerződés köt a nápolyi klubhoz, tehát az elnök engedélye nélkül nem igazolhatok máshová. Távozott a három szezonon keresztül remek munkát végző Maurizio Sarri edző, akit Carlo Ancelotti váltott fel. Az olasz mester már telefonon beszélt is velem, azt szeretné, ha maradnék” – mondta Marek Hamšík a válogatott szenci gyülekezőjén. Aurelio De Laurentiis klubelnök is marasztalja Hamšíkot, ám kijelentette, ha távozni akar, nem fog tőle áron alul megválni…

Stanislav Lobotka kiváló idényt tudhat maga mögött, a 22 éves középpályás a Celta Vigo egyik kulcsembere lett. Nem csoda, hogy idény közben a kivásárlási árát 30 millióról 50 millióra emelte fel a klubja. Így is érdeklődnek iránta, a Napoli 32 millió eurós ajánlattal jelentkezett, amit elutasítottak a spanyolok. Állítólag a Barcelona és az Internazionale is szeretné megszerezni a szlovák „motoregeret”. „Jól érzem magam a Vigónál, de szeretném magam kipróbálni a Bajnokok Ligájában vagy az Európa Ligában. Ötven millió euró rengeteg pénz, egy évvel ezelőtt fel sem merült bennem, hogy ilyen sokat érek majd. Sarri edző nagyon akarta, hogy a Napolihoz kerüljek, de ő már távozott a klubtól” – jelentette ki Stanislav Lobotka.

Milan Škriniart tavaly nyáron 20 millió euróért vette meg az Internazionale a Sampdoriától. A 23 esztendős középhátvéd a várakozásokat jóval felülmúlva fantasztikusan futballozott, négy gólt is lőtt. Mind a 38 bajnokit végigjátszotta, s ezzel megdöntötte a legendás Javier Zanetti rekordját. A Manchester City 50 millió eurót ajánlott érte, ám a milánóiak nemet mondtak. „Fel sem merült bennem, hogy távozzak, örülök, hogy ilyen patinás klubnál vagyok, ahol megbecsülnek. Rendkívül elégedett vagyok az Internél. Mindig is azt mondtam, az a célom, hogy csapatommal a Bajnokok Ligájában szerepeljek. Kiharcoltuk a BL-szereplést, most a legrangosabb kupasorozatban akarunk bizonyítani” – szögezte le Milan Škriniar.

Valóra vált Martin Dúbravka vágya, a féléves sikeres vendégjátéka után négyéves szerződést kötött a Newcastle-lal. Az angol klub – a kölcsönjátékkal együtt – 4,8 millió eurót fizetett a kapusért a prágai Spartának.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?