Hamarosan Világié lehet a DAC

Dunaszerdahely |

<p>Hetek óta azt rebesgetik a dunaszerdahelyi drukkerek, hogy Világi Oszkár megvásárolta a DAC futballklubot. Értesüléseink szerint a Slovnaft-vezér szóban már megegyezett az egyesület 90 százalékát birtokló Khashayar Mohsenivel és Antal Barnabással, így csak napok kérdése a tulajdonosváltás.</p>

Eddig az a hír járta, hogy nem kerülhet sor a hivatalos tulajdonosváltásra, amíg a város le nem mond az elővásárlási jogáról. Erre a jövő keddi képviselő-testületi ülésen került volna sor. Tegnap viszont kiderült, hogy a 2008-ban 50 évre kötött szerződésben a többségi tulajdonosnak van 1 szlovák koronáért elővásárlási joga a város által birtokolt 10 százalékos részvénycsomagra. Tehát így nem szükséges a képviselő-testület hozzájárulása a tulajdonosváltáshoz. Többhetes tárgyalássorozat után született meg a szóbeli megállapodás, bár információnk szerint Világiék tegnap még mindig egyeztettek Antal Barnabással, akire Khashayar Mohseni átruházta a részvénycsomagját. Állítólag a műfüves pálya áráról tárgyaltak. Többen azt állították, hogy az üzletet Antal Barnabás klubalelnök elképzelése hátráltatta, aki sokáig nem volt hajlandó megválni tulajdonrészétől, Világi azonban ragaszkodott a magánkézben lévő részvények teljes felvásárlásához. Mi úgy tudjuk, hogy Antalnak egyelőre megmaradna a 10 százalékos tulajdonrésze, és továbbra is a klubnál maradna. Állítólag a DAC-drukkerek alaposan beolvastak Antalnak a szombati, Sopron elleni edzőmeccsen, ezek után elképzelhető, hogy mégis távozik a klubtól. Az új mecénás érkezését alátámasztja, hogy a napokban több neves játékos érkezett a DAC-hoz, például a korábban a pozsonyi Slovant, a Győrt és a Pápát is megjárt Szabó Ottó. A 32 éves, háromszoros szlovák válogatott mellett két besztercebányai futballista, Jakub Brašen és Matúš Turňa is a csapattal készül. Az előbbi jó ideig a Dukla csapatkapitánya volt. Rajtuk kívül a Kassáról jött szerb Nurkovics és a horvát Kristo is jól mutatkozott az edzőmeccseken. A napokban a korábban Lengyelországban légióskodó, az ősszel Nagymegyeren játszó Straka Gábor is csatlakozott a kerethez Azt is beszélik, hogy a DAC-játékosok a Villa Rosába járnak ebédelni, amelynek a dunaszerdahelyi nagyvállalkozó a tulajdonosa.Világi Oszkárt tegnap nem sikerült elérnünk.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?