Győzelemmel kezdte az évet az Egervári-csapat

Dubaj |

<p>Győzelemmel kezdte a 2011-es esztendőt a magyar labdarúgó-válogatott: Egervári Sándor együttese szerdán Dubajban felkészülési mérkőzésen 2-0-ra nyert az azeri csapat ellen.</p>

A magyar válogatott legutóbbi öt mérkőzését megnyerte, ezt megelőzően erre 1984-85-ben volt példa, akkor hat egymást követő sikerig jutott a csapat.
A válogatott legközelebb március 25-én a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára a Puskás Ferenc Stadionban.

Eredmény:
Magyarország-Azerbajdzsán 2-0 (1-0)
-----------------------------------
Dubaj, 2000 néző, v.: Mohamed Abdalkarim (egyesült arab emírségekbeli)
gólszerzők: Rudolf (37.), Hajnal (81.)
sárga lap: Priskin (23.), Juhász (66.), Gera (79.), illetve Iszajev (80.)

Magyarország:
-------------
Király Gábor (Fülöp Márton, a szünetben) - Lázár Pál (Vermes Krisztián, 70.), Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Laczkó Zsolt - Gera Zoltán, Koman Vladimir (Hajnal Tamás, a szünetben), Elek Ákos (Varga József, 84.), Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely (Vadócz Krisztián, a szünetben), Priskin Tamás (Tököli Attila, a szünetben)

Azerbajdzsán:
-------------
Kamran Agajev - Rashad Szadigov, Vurgun Hüszejnov, Elnur Allahverdijev, Rail Melikov (Javid Hüszejnov, 83.) - Samir Abbasov, Mahir Sükürov, Rahid Amirguliyev, Elvin Mammadov (Arif Iszajev, 70.) - Vagif Javadov, Murad Hüszejnov (Rauf Alijev, a szünetben)

I. félidő:
----------
37. perc: Gera remek indítását a védők között kilépő Rudolf úgy vette át, hogy azzal becsapta az azeriek kapusát, így már csak az üres kapuba kellett gurítania (1-0).

II. félidő:
-----------
81. perc: Hajnal egy szép csellel játszotta magát tisztára a középpályán, majd egy igazítás után 20 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (2-0).

A magyar válogatott az első pillanattól kezdve irányította a találkozót, ennek ellenére gólhelyzetet nem sikerült kialakítania. Az azeriek egy-egy távoli próbálkozást leszámítva nem jutottak el Király Gábor kapujáig. A magyarok az első komoly támadásukból gólt szereztek, Gera Zoltán pazar labdáját Rudolf Gergely értékesítette.
A szünetben pályára lépett Tököli Attila, aki hét év után húzta magára ismét a címeres mezt. A fordulást követően már több helyzete volt a világranglistán 99. azerieknek, de a második félidőre becserélt Fülöp Mártonnak köszönhetően nem tudtak egyenlíteni. A végeredményt Hajnal Tamás állította be egy szép lövéssel.

"Amikor elkezdtük járatni a labdát, akkor sikerült az azeriek mögé kerülnünk. Láthattuk, hogy van még mit javítanunk, de reméljük, ezt sikerül márciusig megtenni. Reményteljes vagyok abban, hogy jó formában várjuk majd a hollandokat és így meglepetést tudunk majd okozni" - nyilatkozta a mérkőzés után Egervári Sándor szövetségi kapitány.

(Frissítve: 20:19)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?