Győzelemmel búcsúzott a közönségtől a magyar női kézilabda-válogatott

Magya-szlovén.csajok20240713

A magyar női kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzésen Szlovéniával találkozott Győrben és 28:27-re megnyerte a találkozót.

A szlovén női válogatott először harcolta ki az olimpiai szereplés jogát, így ők is teljes gőzzel készülnek a párizsi játékokra. Dragan Adzsics vezetésével a németországi selejtezőben a házigazdáktól ugyan kikapott, de Montenegrót és Paraguayt legyőzte Szlovénia. A magyar csapat Debrecenben harcolt az ötkarikás kvótáért és a svédeket, a japánokat és az utolsó pillanatban beugró briteket is legyőzve jutott ki az olimpiára. A győri Audi Aréna kezdőkörében az „Irány Párizs” felirat emlékeztetett mindenkit, hogy két héten belül elkezdődnek a XXXIII. nyári olimpiai játékok.

A lelátók teljesen nem teltek meg a kezdésre, de a b-közép (HU Sector) gondoskodott a jó hangulatról. A mérkőzés első gólját Papp Nikoletta szerezte. Részben otthon érezhette magát a vendégek csapatkapitánya is, hiszen Ana Gros a Győri Audi ETO KC játékosa. Gyorsan állandósult a háromgólos magyar előny, a 12. perc elején azonban már 9:4 volt az állás. Kuczora büntetője után Győri-Lukács csent el egy labdát a középkezdésben figyelmetlen vendégektől és növelte ötre az előnyt. Fél perccel később egy lerohanás végén Füzi-Tóvizi is betalált, Adzsics pedig időt kért. 

A következő gól is a magyaroké volt, majd Böde-Bíró védett és Svitek egy ziccert is mellé lőtt. A 15. percben pályára lépő Albek egy távoli bombával köszönt be. A Mosonmagyaróvár jobbátlövője Pappot váltotta, így továbbra sem cserélt támadás és védekezés között a magyar válogatott. Golovin Vlagyimir 13:5-nél kért időt a 16. percben. A szélsőket leszámítva szinte teljesen sort cserélt a magyar szövetségi kapitány. Pihenőt kapott Vámos, Füzi-Tóvizi és Kuczora is, és érkezett a pályára Pásztor, Debreczeni-Klivinyi és Vámos. Ez után védekezésben is volt változás, a jobbszélről gyorsan leérő Gőyi-Lukács pihent, Bordás pedig érkezett hármas védőbe Albek mellé. A balszélen maradt Szöllősi-Schatzl, a kapuban Böde-Bíró, aki egy hetes védésével fokozta teljesítményét. A játék képe jelentősen a cserék után sem változott, a félidőben 17:11 volt az állás.

A második játékrészt Ana Gros gólja nyitotta, majd Mavsar is betalált. Mivel öt perc alatt hazai gól nem született, Golovin időt kért. A kapuban már Szemerey Zsófi állt, aki be is mutatta első védését, majd vele szemben Gros kapufára lőtt egy hetest is, de a támadójáték továbbra is akadozott. A túloldalon Papp és Vámos is kapufát lőtt, majd a 38. perc végén Győri-Lukács tört meg a jeget, 18:14. A jobbszélső a következő támadásnál egy lövőcsellel vert át mindenkit és visszaállította az ötgólos különbséget. 

Az 50. percben 23:19-nél kért időt a szlovén szövetségi kapitány. A végjátékra sikerült felzárkóznia Szlovéniának, két és fél perccel a vége előtt már csak kettővel vezettek Albekék. Az egyenlítés viszont nem volt benne a levegőben, hiszen az utolsó szlovén gól két másodperccel vége előtt született, a magyar válogatott 28:27-re nyert az olimpia előtti utolsó hazai felkészülési mérkőzésén.

A magyarok július 19-én Stuttgartban a németek ellen zárják az ötkarikás felkészülési meccsek sorát.

A mérkőzésen Klujber Katrin nem lépett pályára, ennek kisebb sérülés volt az oka. Golovin azonban a mix zónában elmondta, hogy elővigyázatosságból inkább nem akartak kockáztatni. Az FTC jobbátlövője az edzéssel sem állt le teljesen és szinte biztos, hogy hétfőn már teljes értékű munkát fog végezni.

Eredmény

Felkészülési meccs

Magyarország-Szlovénia 28:27 (17:11)
Magyar gólszerzők: Győri-Lukács 7, Vámos 4, Szöllősi-Schatzl 3, Kuczora 3, Márton 3, Papp 2, Albek 2, Simon 2, Debreczeni-Klivinyi 1, Füzi-Tóvizi 1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?