„Gyors gólt kell lőni, aztán még egyet”

<p>Dušan Švento jó hangulatban érkezett a szlovák futballválogatott gyülekezőjére a liechtensteini vb-selejtező előtt. A Salzburg balhátvédje az őszi hosszú kényszerpihenő után a tavaszi idényt jó formában futballozta végig. A 27 éves játékossal, aki eddig 25 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, Szencen beszélgettünk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Szakállasan érkezett Szencre, ez valami babona?

Nem. Egyszerűen csak egy ideje nem borotválkozom, ám úgy tervezem, hogy legkésőbb a liechtensteini meccs után rendbe rakom magam.

A futballisták többsége bírálja a júniusi vb-selejtező időpontját, mivel addigra a legtöbb bajnokság már véget ér. Ön mikor játszotta az utolsó tétmeccset?

Az osztrák bajnokság később végződött, mint a topligák nagy része, így én csupán öt-hat napot voltam foci nélkül. De ebben az időszakban is egyéni edzéseket végeztem, mert nem akartam felkészületlenül érkezni a válogatotthoz. Jó újra együtt lenni a társakkal.

Mi lehet a recept a liechtensteiniek legyőzésére?

Mindjárt a meccs elejétől le kell rohannunk a hazaiakat, gyors gólt kell lőnünk, aztán még egyet, ezzel kihúznánk a liechtensteiniek méregfogát. Persze könnyű ezt így elmondani, a pályán korántsem lesz ilyen egyszerű dolog ezt megvalósítani.

Miért nehezek az ilyen meccsek?

Azért, mert egyértelműen bennünket nyom az esélyesség terhe, míg a hazaiak nyugodtan futballozhatnak, mert nincs veszítenivalójuk. De ezt nem kifogásként mondom, nekünk most kötelességünk begyűjteni a három pontot, mert ha még ősszel is versenyben akarunk maradni a világbajnoki szereplésért, nem betlizhetünk. Ígérem, nem is fogunk. Nem engedjük, hogy a liechtensteiniek elrontsák a szabadságunkat.

Várhatóan kevés néző lesz kíváncsi a meccsre. Fel lehet készülni a családias légkörre?

Ezt mindenkinek fejben kell lerendeznie. Profik vagyunk, ez nem okozhat különösebb problémát.

Jó ideje gólínséggel küszködik a válogatott. Mit szól Depetris beválogatásához?

David sok gólt lőtt az utóbbi időben, éppen ilyen típusú támadó hiányzott a nemzeti csapatból. Ezért is bízik benne a Stanislav Griga–Michal Hipp kapitányi kettős. Remélem, hasznára lesz az együttesnek, és fontos találatokkal hálálja meg a bizalmat. Az lenne az igazi, ha már Vaduzban elkezdené a gólgyártást. Egyébként Szencen leteszteltük, hogy miként áll a szlovák nyelvvel, meglepően jól vizsgázott az argentin csatár.

Mi a tippje a vaduzi meccsre?

A konkrét eredményre nem tippelek, de meggyőződésem, hogy simán nyerünk, és végre két gólnál többet lövünk.

Váltsunk témát. Mi az oka, hogy klubcsapata nem zárt túl jó idényt?

Több kulcsemberünk sérüléssel bajlódott, térdműtét miatt én is gyakorlatilag az egész őszi szezont kihagytam. Emellett eltiltások is sújtottak bennünket. Ezek után nem sikerült megvédenünk a bajnoki címünket, és az Osztrák Kupa elődöntőjében is elvéreztünk. Még jó, hogy második helyezettként a BL-selejtezőben indulhatunk, igyekszünk kiharcolni a főtáblára jutást.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?